Apple bo iphone odslej proizvajal tudi v Indiji

Ameriški tehnološki velikan Apple bo letos zagnal proizvodnjo pametnih telefonov Iphone v Indiji. Gre za trg, kjer ameriški proizvajalec telefonov precej zaostaja za južnokorejskim rivalom Samsung, poroča francoska tiskovna agencija dpa.
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

Da bo Apple začel s proizvodnjo v Indiji, je sporočil minister za informacijsko tehnologijo indijske zvezne države Karnataka, katere prestolnica je Bangalore, Priyank Kharge. "Apple bo tukaj sestavljal svoje telefone ... to bi se moralo zgoditi v prihodnjih treh do štirih mesecih," je dejal.

Apple teh navedb še ni potrdil. Američani sicer trenutno iphone sestavljajo na Kitajskem in v Tajvanu.

Ameriški proizvajalec je v Indiji razmeroma majhen igralec, saj obvladuje le okoli dva odstotka trga pametnih telefonov, medtem ko Samsungu pripada 23-odstotni delež. Vendar pa je Applov izvršni direktor Tim Cook ta teden dejal, da bo koncern "pomembno investiral" v državo z 1,25 milijarde prebivalcev.

Lani je Apple v Indiji želel odpreti svoje trgovine, vendar pa mu to ni uspelo zaradi pravila, da mora biti najmanj 30 odstotkov proizvodov tujih trgovcev lokalnega izvora. New Delhi je medtem sicer to pravilo zrahljal in določil osemletni rok za izpolnitev tega pogoja, s čimer želi pritegniti več tujih investicij.

Več iz rubrike

aktualno

Od 345 milijonov, unovčenih za 13,5 milijona evrov turističnih bonov

Prebivalci Slovenije so doslej unovčili 100.000 turističnih bonov v skupni vrednosti 13,5 milijona evrov, je sporočila Finančna uprava RS (Furs).

aktualno

Novo stanovanje v Avstriji stane deset letnih plač

V mednarodni primerjavi so najemnine na Dunaju še vedno razmeroma nizke, kaže Deloittova študija.

aktualno

Nemška aplikacija »covid-19« že prvi dan s 6,5 milijona uporabnikov

Nemci so aplikacijo za sledenje stikom vpeljali že junija, zagon aplikacije pa je bil izredno uspešen; v le 24 urah jo je uporabljalo 7,8 odstotkov prebivalstva.

aktualno

Hude posledice za milenijce in generacijo Z

Deloittova raziskava razkriva »odporno generacijo«: covid-19 prinaša hude posledice za milenijce in generacijo Z, a ti v njej vidijo priložnost za razmislek in ukrepanje.

Komentarji: