Apple aprila v nov, futurističen Apple Park

Ameriški tehnološki velikan Apple bo aprila - po treh letih gradnje - v svoje nove prostore v Silicijevi dolini preselil prve sodelavce. Preselitev več kot 12.000 zaposlenih naj bi sicer trajala pol leta. Kampus se bo imenoval Apple Park, je danes objavila družba.
Fotografija: Pexels
Odpri galerijo
Pexels

Apple se bo preselil na več kot 70 hektarjev veliko območje, doslej poimenovano Campus 2, kjer bodo sicer posamične zgradbe in površine gradili še vso poletje.

Najpomembnejši del kampusa bo okrogla in v steklo odeta osrednja stavba, ki bo zavzemala 26 hektarjev površine. V kampusu pa bo stal tudi teater, poimenovan po leta 2011 umrlemu soustanovitelju družbe - Steve Jobs Theater. Avditorij s 1000 sedeži bo postavljen na vrhu hriba, na eni najvišjih točk kampusa, v njem pa bi lahko v prihodnje predstavljali nove Applove naprave, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

"Stevova vizija za Apple se je raztezala daleč čez njegov čas z nami. Apple Park si je zamislil kot dom za inovacije prihodnjih generacij," je ob uradni napovedi začetka selitve dejal glavni izvršni direktor družbe Tim Cook. Jobs bi sicer v petek dopolnil 62 let.

V Applu so ponosni, da bodo njihovi novi prostori okolju prijazni. "Ustvarili smo eno najbolj energetsko učinkovitih stavb na svetu, kampus pa bo poganjala izključno obnovljiva energija," je zagotovil Cook. Sončna elektrarna na strehi bo imela 17 megavatov moči in bo ena največjih tovrstnih na svetu. Stavba bo imela tudi naravno ventilacijo, kar pomeni, da devet mesecev v letu ne bo potrebovala ogrevanja ali hlajenja.

Več iz rubrike

aktualno

Od 345 milijonov, unovčenih za 13,5 milijona evrov turističnih bonov

Prebivalci Slovenije so doslej unovčili 100.000 turističnih bonov v skupni vrednosti 13,5 milijona evrov, je sporočila Finančna uprava RS (Furs).

aktualno

Novo stanovanje v Avstriji stane deset letnih plač

V mednarodni primerjavi so najemnine na Dunaju še vedno razmeroma nizke, kaže Deloittova študija.

aktualno

Nemška aplikacija »covid-19« že prvi dan s 6,5 milijona uporabnikov

Nemci so aplikacijo za sledenje stikom vpeljali že junija, zagon aplikacije pa je bil izredno uspešen; v le 24 urah jo je uporabljalo 7,8 odstotkov prebivalstva.

aktualno

Hude posledice za milenijce in generacijo Z

Deloittova raziskava razkriva »odporno generacijo«: covid-19 prinaša hude posledice za milenijce in generacijo Z, a ti v njej vidijo priložnost za razmislek in ukrepanje.

Komentarji: