Aplikacijo WeChat naj bi mesečno uporablja že milijarda ljudi

Aplikacija WeChat je po besedah izvršnega direktorja Ponyja Maja presegla mejo ene milijarde aktivnih uporabnikov mesečno. WeChat je priljubljen predvsem na Kitajskem, uporabnikom pa omogoča dostop do socialnih omrežij, klepetanja, mobilnega plačevanja, iger, novic in ostalih storitev na enem mestu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

Ma, izvršni direktor podjetja Tencent, ki ima v lasti omenjeno aplikacijo, je pojasnil, da je število aktivnih uporabnikov mesečno po svetu preseglo kritično mejo eno milijarde, a so v Tencentu za AFP pojasnili, da se je izvršni direktor skliceval na skupno število odprtih računov.

Ne glede na to pa milijarda uporabnikov po poročanju AFP kaže na velik bazen uporabnikov, ki ga je Tencent zgradil v in zunaj drugega največjega svetovnega nacionalnega gospodarstva. WeChat se lahko ob bok postavi Facebooku, ki ima 2,1 milijardo aktivnih mesečnih uporabnikov, in aplikaciji WhatsApp, ki je v lasti Facebooka, mesečno pa jo aktivno uporablja 1,5 milijarda ljudi.

Popularnost aplikacije WeChat je zaslužke podjetja Tencent in vrednost njegovih delnic močno povečala. Podjetje je lani preseglo tržno vrednost Facebooka, 47-letni Ma pa se je po poročanju AFP zasidral pri vrhu letvice najbogatejših Kitajcev. Tamkajšnja revija Hurun Report vrednost njegovega premoženja ocenjuje na 47 milijard dolarjev.

Več iz rubrike