Aplikacije za spremljanje kriptoportfelja

Kako učinkovito spremljati donosnosti vložka v kriptosvetu?
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Pregledali smo nekaj brezplačnih mobilnih aplikacij, ki omogočajo natančen pregled vloženih sredstev tistim, ki poleg bitcoina, ethra in rippla vsak dan spremljajo tudi preostale, manjše kriptožetone, ki so jih kupili.

Blockfolio

Ena trenutno najpopularnejših mobilnih aplikacij za spremljanje kriptoportfelja je blockfolio – zelo pregledna in preprosta za uporabo. Uporabnik mora sicer vanjo svoje transakcije vnašati ročno, saj aplikacija ne omogoča sinhronizacije z borzo ali uporabnikovo denarnico, kar je lahko zamudno za tiste, ki se aktivno ukvarjajo s trgovanjem. Prav tako aplikacija omogoča zgolj en odprt portfelj.

S časom naj bi aplikacija omogočila tudi sinhronizacijo z denarnico in borzo, prav tako pa naj bi bila v pripravi verzija za namizje, a za zdaj teh funkcij še ni. Ker se manjše kriptovalute običajno kupuje z bitcoinom ali ethrom in ne s standardnimi valutami, blockfolio omogoča odbitek od vrednosti tistega sredstva, s katerim je bila kriptovaluta kupljena. Tako kot večina podobnih aplikacij blockfolio beleži vrednost portfelja skozi čas, tako da ima uporabnik pregled nad rastjo svojih sredstev tudi v daljšem obdobju.

Omogoča tudi dostop do nekaterih relevantnih novic iz kriptosveta, prav tako pa je mogoče prek nje spremljati grafe stanja vseh kriptovalut na trgu. Aplikacija vas lahko tudi opozori, ko določena valuta preseže določeno vrednost ali pade pod njo. Blockfolio je zagotovo zanesljiva aplikacija, enostavna za uporabo, primerna za vsakogar, tudi za novince v svetu kriptotrgovanja.

Delta

Delta ima njej precej podobne funkcije, z le nekaj razlikami. Aplikacija je razdeljena v tri segmente. Prvi del je namenjen oblikovanju in sledenju portfelja, drugi del omogoča sledenje vsem kriptovalutam, tretji pa nastavitvam aplikacije. Ločen pregled nad sredstvi in gibanjem preostalih valut zahteva malo več interakcije uporabnika, hkrati pa pomeni izredno natančen pregled nad gibanjem celotne investicije. Vizualno in uporabniško deluje dobro. Tudi delta prikazuje odbitek od sredstev, uporabljenih za nakup valut, grafe preostalih kriptovalut, možnost opozoril ob spremembi vrednosti ter sledenje vrednosti portfelja skozi čas. Za plačilo mesečne naročnine aplikacija omogoča vzpostavitev tudi več različnih portfeljev.

Coin stats

Coin stats zagotavlja največjo količino uporabnih podatkov, ki jih aktivni investitor potrebuje. V njej lahko brezplačno pregledujete več različnih portfeljev, ima pa tudi veliko priročnih lastnosti, kar pa pomeni večje število možnosti in zavihkov, ki novinca lahko malo zmedejo. Čeprav se nam na splošno zdi dokaj enostavna za uporabo, je za začetnega uporabnika morda le nekoliko zahtevna, da bi mu jo priporočili, če še ni imel izkušenj z drugimi.

Aplikacija ima vse že prej naštete standardne funkcije, njena največja prednost pa je, da omogoča sinhronizacijo z denarnico in vzpostavitev več portfeljev. Ima še nekaj priročnih funkcij, kot je, recimo, pretvornik vrednosti kriptovalut, sledenje skupne vrednosti vseh kriptovalut ter iskanje valut z visoko prostornino menjave.

Največja omejitev brezplačne verzije coin statsa je to, da je vrednost portfelja omejena na 5000 dolarjev. Prav tako v brezplačni verziji ni možnosti obvestil ob spremembi vrednosti določene valute. Coin stats je uporabna aplikacija, z uporabnimi dodatnimi lastnostmi, ki omogoča sinhronizacijo z denarnico in upravljanje več portfeljev, in ni pretirano zahtevna za uporabnika z nekaj izkušnjami.

Več iz rubrike