Aplikacija za napovedovanje prihodov avtobusov LPP

Napovedovanje prihodov avtobusov je bilo izdelano v sodelovanju z Zvezo slepih in slabovidnih in je prilagojeno osebam z oviranostmi.
Fotografija: Nova aplikacija Web App LPP za napovedovanje prihodov avtobusov bo začela delovati 16. septembra. Foto: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Nova aplikacija Web App LPP za napovedovanje prihodov avtobusov bo začela delovati 16. septembra. Foto: Jure Eržen/Delo

Med evropskim tednom mobilnosti (ETM), med 16. in 22. septembrom, se bodo v Ljubljani zvristili številni dogodki za mlade in stare pod sloganom Gremo peš!

Poleg predstavitve novih avtobusov, zaprtega mestnega jedra tudi za avtobuse in drugih dogodkov, bo od 16. septembra za mestne in primestne avtobuse Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) na voljo tudi aplikacija Web App LPP za napovedovanje prihodov avtobusov. Na vstopni strani bodo potniki izbrali »Napovedi prihodov avtobusov« in že bodo lahko brskali za informacijami o prihodih avtobusov po postajališčih oziroma po linijah LPP. Napovedovanje prihodov avtobusov je bilo izdelano v sodelovanju z Zvezo slepih in slabovidnih in je prilagojeno osebam z oviranostmi. 

Ljubljanska občina z brezplačnimi dogajanji in prireditvami v ETM sodeluje že osemnajsto leto zapored, letošnji slogan kampanje pa je Gremo peš!, saj naj bi se posvetili predvsem promociji hoje, pa tudi nadaljnjemu izboljševanju razmer za kolesarjenje in javni prevoz ter drugim trajnostno naravnanim oblikam mobilnosti. V tednu je načrtovanih 13 trajnih ukrepov, 17 tedenskih aktivnosti in 48 dogodkov ter dejavnosti po dnevih. V kampanji poleg mestnih služb in podjetij sodelujejo še številne druge organizacije, predvsem pa se aktivno vključujejo ljubljanski vrtci in osnovne šole. Organizatorka Jelka Žekar ob tem opozarja, da je najpomembneje spremeniti miselnost, kar je pri starejših težje kot pri mlajših, ki so bolj dojemljivi in tudi že pozitivno vplivajo na obnašanje starejših.

Več preberite na Delo.si

Več iz rubrike

Komentarji: