America First Cards: Kickstarter projekt Klemna Slakonje

Na platformi množičnega financiranja Kickstarter so zagnali novo slovensko kampanjo za igro s kartami America First Cards. Med ustvarjalci igre pa je Klemen Slakonja, ki je v vlogi predsednika ZDA in prve dame posnel napovedni video in osmislil pravila igre.
Fotografija: Arhiv podjetja
Odpri galerijo
Arhiv podjetja

V zabavni strateški igri s kartami igralci osvajajo imperije, ki jih branijo z ovcami. Bistvo igre je zgraditi čim več imperijev, jih ubraniti pred karto You're Fired in se izogniti karti Hillary-ous. V igri lahko nasprotniku pogledaš v karte, ga napadeš, nepravično trguješ in ga prisiliš v to, da ti pred vsemi igralci nameni nekaj lepih besed. Je igra, kjer lahko brez zamere odpustiš celo družino in prijatelje.

Vodja ekipe The Cabinet Matjaž Čirič je ob predstavitvi projekta dejal, da se je ideja za igro s kartami porodila ob inavguracijskem govoru ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Projekt je podprlo tudi nekaj partnerjev iz tujine, med kateriemi so AdMagic (Exploading Kittens, Cards Against Humanity), FloShip in Backerskit.

Kampanja poteka od 10. novembra do 16. decembra, njen cilj pa je v 36 dneh zbrati 10.000 dolarjev (okoli 8500 evrov). Za kampanjo na Kickstarterju so se odločili zaradi dosega, ki ga ima platforma. Karte so zasnovane v treh jezikih, angleščini, ruščini in kitajščini, s čimer so si ustvarjalci želeli razširiti možnosti na trgu. Sredi prihodnjega leta načrtujejo še razvoj aplikacije.

Prvi podporniki na Kickstarterju bodo zavojček s 66 kartami in petimi imperiji za dva do štiri igralce lahko dobili za 20 dolarjev (okoli 17 evrov), večji zavojček s 133 kartami in desetimi imperiji (dva do osem igralcev) pa za 35 dolarjev oziroma nekaj manj kot 30 evrov. Za največje podpornike, ki bodo prispevali 200 dolarjev ali več, so pripravili poseben paket z velikimi kartami v omejeni izdaji. Karte bodo podopornikom dostavili marca prihodnje leto. V prosti prodaji pa bodo na voljo prek spleta.

Več iz rubrike

aktualno

Poslovanje podjetij v času karantene

Za nami je skoraj pol leta soočanja z eno najhujših kriz sodobne ere in to ne ekonomsko, ne finančno, niti vojaško; tokratno so povzročili mikroorganizmi.

aktualno

V planinskih kočah naval Slovencev z boni, tujcev le peščica

Oskrbniki planinski koč letos tožijo o manjšem obisku gora in manj nočitvah kot pretekla leta. Upad je 25-odstoten, ponekod v visokogorju celo 50-odstoten.

aktualno

Na Hrvaškem več Slovencev kot v enakem obdobju lani

Na Hrvaškem so v prvih devetih dneh avgusta imeli več kot milijon turističnih obiskov in 7,2 milijona nočitev, kar je približno 70 odstotkov turističnih rezultatov iz enakega obdobja lani, sporoča HT…

aktualno

Nova katastrofa za kitajsko gospodarstvo

Hude poplave so uničile na tisoče hektarjev kmetijskih zemljišč na Kitajskem. Kmetje so utrpeli ogromno škodo, ko so padavine uničile pridelke riža, soje in koruze, piše CNN.

Komentarji: