Amazon bo prodajalce, ki uporabljajo prevelike škatle, finančno kaznoval

Se je tudi vam zgodilo, da ste majhno spletno naročilo dobili v nenavadno veliki škatli?
Fotografija: Da bi prodajalce še bolj spodbudili k ekološkemu početju, jim pri Amazonu že zdaj za vsako ekološko embalažo, ki jo pošljejo v svet, dodajo en dolar. Foto: Reuters
Odpri galerijo
Da bi prodajalce še bolj spodbudili k ekološkemu početju, jim pri Amazonu že zdaj za vsako ekološko embalažo, ki jo pošljejo v svet, dodajo en dolar. Foto: Reuters

Spletni gigant Amazon se s težavo prevelikih embalažnih škatel pogosto srečuje. A eden največjih svetovnih trgovcev se zaveda, da ni težava zgolj njegova, niti ne od končne stranke in prodajalcev, pač pa ima velik vpliv tudi na okolje, zato tehološki gigant poziva vse prodajalce, naj izdelke pošiljajo v embalaži, ki bi bila okolju prijazna in ne bi ustvarjala preveč nepotrebnih smeti.

Da bi prodajalce še bolj spodbudili k ekološkemu pakiranju, jim pri Amazonu že zdaj za vsako ekološko embalažo, ki jo pošljejo v svet, dodajo en dolar, piše ameriški CNN. A dobri praksi se v kratkem pridružuje tudi tepežna palica za vse proizvajalce, ki bodo svoje proizvode pošiljali v veliko prevelikih, nesmotrnih embalažah. Te proizvajalce bodo kaznovali s finančno kaznijo. Vzeli jim bodo skoraj 2 dolarja na paket.

Amazon je v ta namen zaposlil kar 85 ljudi, ki bodo redno in resno preverjali poslane pakete in prodajalce ter sprejemali pritožbe in pohvale kupcev glede embalaže, prodajalce pa ozaveščali in izobraževali o bolj praktičnem in predvsem okolju prijaznem pakiranju.

Več iz rubrike

Komentarji: