Adria Airways: Stavke ne bo, kolektivna pogodba podpisana

Poslovodstvo Adrie Airways in Sindikat prometnih pilotov Slovenije sta podpisala novo kolektivno pogodbo. Stavke, ki je bila napovedana v terminih od 18. do 20. septembra in od 30. septembra do 2. oktobra tako ne bo.
Fotografija: Družba Adria Airways bo svoje polete opravila po predvidenem voznem redu. Matej Družnik
Družba Adria Airways bo svoje polete opravila po predvidenem voznem redu. Matej Družnik

Podpis kolektivne pogodbe pomeni umiritev delovnih razmer v podjetju in nadaljnjo osredotočenost vodstva na stabilnost poslovanja in izvajanja storitev. Družba Adria Airways bo svoje polete opravila po predvidenem voznem redu.


Več o slovenski sagi z oznako Adria Airways lahko preberete v časopisu Svet kapitala, ki izide v petek, 20. septembra. Klemen Košir zapiše:

"Ob vseh odpovedih letov, težavah, slabih potezah in finančno pogubnih odločitvah skoraj ne mine dan brez slabe novice o Adrii Airways. Da je zmešnjava v Adrii gromozanska je očitno, odkar pa je družba v postopku nadzora Agencije za civilno letalstvo, ki se lahko konča tudi z odvzemom operativne licence, pa se resno postavlja vprašanje kako naprej. Bi morala odreagirati država? Kako? Smo pri vzpostavljanju dobrih letalskih povezav s svetom spet pri zloglasnem nacionalnem interesu? Ali leži težava globlje? Kje točno?"
 

Več iz rubrike

aktualno

Na Dunaju ulice spreminjajo v poletne zelene oaze

Zaradi vedno hujše vročine v mestu bodo letos poleti na Dunaju 22 cest in ulic spremenili v tako imenovane hladne ulice (Coole Straßen). Zaprli jih bodo za promet ter na vozišča in parkirišča namesti…

aktualno

Za nekaj več kot 6,5 milijonov evrov je naprodaj celotno wellnes naselje

Pandemija koronavirusa je morda ustavila večino svetovnega trga nepremičnin, a ne na Švedskem. Za 70 milijonov švedskih kron (približno 6,6 milijona evrov) je na voljo tudi celotno naselje - Satra Br…

aktualno

Naložbena pobuda za rast in delovna mesta

Kaj imajo skupnega visokotehnološka papirnica na Finskem, ki uporablja obnovljive vire energije, 14 novih zdravstvenih domov na Irskem, posodobitev vlakovnih kompozicij v osrednji in severni Italiji …

aktualno

STRIPONOMIJA - Bruto Domači Proizvod

Dr. Jure Stojan in dr. Horowitz približujeta bralcem Sveta kapitala aktualna dogajanja skozi duhovit in intelektualno dognan žanr.

Komentarji: