Adria Airways: Stavke ne bo, kolektivna pogodba podpisana

Poslovodstvo Adrie Airways in Sindikat prometnih pilotov Slovenije sta podpisala novo kolektivno pogodbo. Stavke, ki je bila napovedana v terminih od 18. do 20. septembra in od 30. septembra do 2. oktobra tako ne bo.
Fotografija: Družba Adria Airways bo svoje polete opravila po predvidenem voznem redu. Matej Družnik
Odpri galerijo
Družba Adria Airways bo svoje polete opravila po predvidenem voznem redu. Matej Družnik

Podpis kolektivne pogodbe pomeni umiritev delovnih razmer v podjetju in nadaljnjo osredotočenost vodstva na stabilnost poslovanja in izvajanja storitev. Družba Adria Airways bo svoje polete opravila po predvidenem voznem redu.


Več o slovenski sagi z oznako Adria Airways lahko preberete v časopisu Svet kapitala, ki izide v petek, 20. septembra. Klemen Košir zapiše:

"Ob vseh odpovedih letov, težavah, slabih potezah in finančno pogubnih odločitvah skoraj ne mine dan brez slabe novice o Adrii Airways. Da je zmešnjava v Adrii gromozanska je očitno, odkar pa je družba v postopku nadzora Agencije za civilno letalstvo, ki se lahko konča tudi z odvzemom operativne licence, pa se resno postavlja vprašanje kako naprej. Bi morala odreagirati država? Kako? Smo pri vzpostavljanju dobrih letalskih povezav s svetom spet pri zloglasnem nacionalnem interesu? Ali leži težava globlje? Kje točno?"
 

Več iz rubrike

aktualno

Air France bo število zaposlenih zmanjšal za skoraj 7600

Francoski letalski prevoznik Air France bo število zaposlenih na ravni skupine zmanjšal za 7580, so danes sporočili iz družbe.

aktualno

Sloveniji opomin glede pranja denarja, ponarejanja in zaščite evra

Evropska komisija je objavila redni sveženj odločitev o postopkih zoper države članice, ki niso izpolnile obveznosti iz prava EU.

aktualno

Krizno spreminjanje nakupovalnih navad je velika podjetniška priložnost

Spremembe nakupovalnih navad niso težave, temveč priložnost za prilagoditev poslovnega modela in čas za vpeljavo novih rešitev v podjetje.

aktualno

Hrana se je podražila

Svetovne cene hrane so se junija povišale prvič od začetka leta, kaže poročilo Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO).

Komentarji: