ABC POSPEŠEVALNIK: Razpis za start-up podjetja, ki jih zanima Italija

Most čezmejnega pospeševanja (v angl. Cross-border Acceleration Bridge, v nadaljevanju CAB) je program za start-up podjetja, ki ga izvajajo usposobljena podjetja v italijansko–slovenskem partnerstvu, financira pa ga program Interreg Italija-Slovenija 2014-2020 s ciljem podpirati inovativna in rastoča start-up podjetja z namenom rasti zaradi specifičnih značilnosti na območju programskega območja Italija–Slovenija.
Fotografija: Sinisa Kanizaj
Odpri galerijo
Sinisa Kanizaj

Vodilni projektni partner je italijanski raziskovalni in tehnološko prenosni center Friuli Innovazione, v Sloveniji pa med drugim ABC pospeševalnik. Tokratni program bo trajal 6 mesecev od septembra 2018, sledi mu program CAB do maja 2019. Razpis je namenjen inovativnim start-up podjetjem, ki želijo pospešiti svoje poslovanje s pomočjo priložnosti, ki jih ponuja čezmejno programsko območje. CAB ponuja šestmesečni pospeševalni program za skupno deset podjetij – pet slovenskih in pet italijanskih –, ki bo potekal tako v Sloveniji kot tudi v Italiji (v Furlaniji-Julijski Krajini).

Program se osredotoča na edinstvene značilnosti, ki jih ponuja programsko območje in njegove posebnosti, in sicer predstavlja idealno okolje za razvoj trga, kjer imajo nova podjetja možnost preverjati nove poslovne modele, Italija – še posebej njen severni del – pa je po drugi strani okolje z ustaljenim ekonomskim razvojem in tako ponuja pomembne temelje za razvoj podjetij.

Interesna, vendar ne izključujoča, področja razpisa CAB so umetna inteligenca, strojno učenje in internet stvari, masovni podatki, blockchain tehnologije, informacijske in komunikacijske tehnologije ter pametne aplikacije za industrijo (industrija 4.0). Prijave so možne do 31. avgusta 2018.

Več iz rubrike

aktualno

Boštjan Gorjup: »Če hočemo biti zmagovalci, moramo misliti kot zmagovalci…

Na današnji 3. redni e-seji Skupščine Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) je Sibil Svilan, predsednik uprave SID banke, članom skupščine spregovoril o aktualnih izzivih financiranja slovenskega gosp…

aktualno

V Štajerskih termah gneča - mestna središča so prazna

Turistični ponudniki na Štajerskem so z uveljavitvijo turističnih bonov začeli beležiti večji obisk.

aktualno

V Goriških Brdih polno turistov - več gostov si niti ne želijo

Turistične nastanitve in lokali v Goriških Brdih so se začeli polniti že kmalu po začetku sproščanja ukrepov zaradi epidemije.

aktualno

Turisti iz držav z rdečega seznama v karanteno brez nadomestila

Danes začenja veljati zakon o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val covida-19.

Komentarji: