4000 Teslinih avtomobilov že na poti v Evropo

Prva pošiljka je že ob morju, vsak teden pa bo zaplula nova prekooceanka, ki bo prevažala okoli 3000 novih električnih avtomobilov.
Fotografija: 4000 elektirčnih vozil iz Tesline tovarne je pripravljenih na dolgo pot do Evrope. Foto. Elon Musk/Twitter
4000 elektirčnih vozil iz Tesline tovarne je pripravljenih na dolgo pot do Evrope. Foto. Elon Musk/Twitter

Potem ko je največji proizvajalec električnih avtomobilov Tesla Inc. januarja le dobil dovoljenje za prodajo svojih vozil v Evropi, je na pot iz San Francisca v Evropo že pripravljenih 4000 električnih avtomobilov Model 3, ki jih prvi evropejski kupci že nestrpno pričakujejo.

Elon Musk je po družbenem omrežju že sporočil, da je prva pošiljka električnih vozil že pripravljena na pretovor na prekooceanko in pripravljena na odhod. V sporočilu je še poudaril, kako je Tesla v letu 2011 naredila nič avtomobilov, letos pa jih bodo naredili kar 500.000, kar pomeni okoli 10.000 avtomobilov na teden. Po svetu jih bodo, po besedah Muska, pretovorili okoli 400.000.S prvo pošiljko električnih avtomobilov se bodo zdaj morali soočiti tudi močni proizvajalci tradicionalnih avtomobilov na stari celini kot so BMW, Mercedes, Volkswagen, Audi … ki se že soočajo s padcem prodaje in se pospešeno ukvarjajo z razvojem in proizvodnjo svojih električnih modelov – Daimler s svojim EQC (električnim crossover terencem), Audi z E-Tronom, piše ameriški Bloomberg.

Teslin Model 3 je prejšnje leto postal najbolje prodajan luksuzen avtomobil, prehitel je prodajo Audija Q5 in BMW serije 3. Prva pošiljka avtomobilov je namenjena v Evropo, sledile ji bodo pošiljke v Azijo, najtežje jih pričakujejo na Kitajskem.

Več iz rubrike

aktualno

Stotisoče ljudi že načrtuje obisk Italije, tudi državljani ostajajo doma

Za zdaj mednarodni turizem ni le nemogoč, ljudje v Italiji ne morejo potovati niti med regijami. Od 3. junija bo vse drugače.

aktualno

Prihodnost filmske industrije je jasna

Kako bo filmska industrija izšla iz te krize v smislu novih poslovnih modelov, estetskih praks in tehnične infrastrukture?

aktualno

Prvi val nemških turistov že na hrvaškem

Ob vstopu v Hrvaško bodo podrobnosti turistov zabeležene z zbiranjem dodatnih podatkov - destinacija, številka mobilnega telefona in elektronski naslov.

aktualno

Na Dunaju ulice spreminjajo v poletne zelene oaze

Zaradi vedno hujše vročine v mestu bodo letos poleti na Dunaju 22 cest in ulic spremenili v tako imenovane hladne ulice (Coole Straßen). Zaprli jih bodo za promet ter na vozišča in parkirišča namesti…

Komentarji: