22. Slovenski festival vin z več kot 160 vinarji

Dvodnevni dogodek je obiskalo več kot 2.500 obiskovalcev, ki so se lahko prepričali o ponudbi več kot 160 vinarjev in kulinarikov.
Fotografija: Na festivalu se je predstavilo več kot 160 vinarjev in kulinarikov. Foto: Jernej Tratnik
Odpri galerijo
Na festivalu se je predstavilo več kot 160 vinarjev in kulinarikov. Foto: Jernej Tratnik

Slovenski festival vin, že 22. po vrsti, je tudi to leto v okviru projketa Gourmet Ljubljana gostoval v hramu slovenske kulture – Cankarjevem domu. Dvodnevni dogodek je to leto obiskalo več kot 2.500 obiskovalcev, ki so se lahko prepričali o ponudbi več kot 160 vinarjev in kulinarikov. V okviru festivala so potekali tudi štirje vinski saloni: salon Modre frankinje, Italijanskih vin, Mabat in Lidlov mladi vinar. Poleg vsega pa je v sklopu fetivala potekalo še 7 vodenih delavnic s priznanimi sommelierji in enologi.

Slovenski festival vin v Cankarjevem domu. Foto: Tit Bonac
Slovenski festival vin v Cankarjevem domu. Foto: Tit Bonac
Že konec oktobra je v Cankarjevem domu sedemčlanska strokovna ocenjevalna ekipa pod vodstvom predsednice ocenjevalne komisije Tatjane Košmerl izbrala najboljša vina. Izbrali so po tri v vsaki od štirih kategorij in po 100-točkovni metodi ocenili skupaj 119 vzorcev. Odločali so se med 13. vrstami belih penečih vin, šestih rose penečih vin, 58. belih mirnih vin in 36. rdečih mirnih vin.Organizatorji naslednje leto predvidevajo izvedbo festivala med 19. in 20. novembrom v Cankarjevem domu.

Več iz rubrike

Komentarji: