22. Slovenski festival vin z več kot 160 vinarji

Dvodnevni dogodek je obiskalo več kot 2.500 obiskovalcev, ki so se lahko prepričali o ponudbi več kot 160 vinarjev in kulinarikov.
Fotografija: Na festivalu se je predstavilo več kot 160 vinarjev in kulinarikov. Foto: Jernej Tratnik
Odpri galerijo
Na festivalu se je predstavilo več kot 160 vinarjev in kulinarikov. Foto: Jernej Tratnik

Slovenski festival vin, že 22. po vrsti, je tudi to leto v okviru projketa Gourmet Ljubljana gostoval v hramu slovenske kulture – Cankarjevem domu. Dvodnevni dogodek je to leto obiskalo več kot 2.500 obiskovalcev, ki so se lahko prepričali o ponudbi več kot 160 vinarjev in kulinarikov. V okviru festivala so potekali tudi štirje vinski saloni: salon Modre frankinje, Italijanskih vin, Mabat in Lidlov mladi vinar. Poleg vsega pa je v sklopu fetivala potekalo še 7 vodenih delavnic s priznanimi sommelierji in enologi.

Slovenski festival vin v Cankarjevem domu. Foto: Tit Bonac
Slovenski festival vin v Cankarjevem domu. Foto: Tit Bonac
Že konec oktobra je v Cankarjevem domu sedemčlanska strokovna ocenjevalna ekipa pod vodstvom predsednice ocenjevalne komisije Tatjane Košmerl izbrala najboljša vina. Izbrali so po tri v vsaki od štirih kategorij in po 100-točkovni metodi ocenili skupaj 119 vzorcev. Odločali so se med 13. vrstami belih penečih vin, šestih rose penečih vin, 58. belih mirnih vin in 36. rdečih mirnih vin.



Organizatorji naslednje leto predvidevajo izvedbo festivala med 19. in 20. novembrom v Cankarjevem domu.

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.