1,8 milijona evrov za Vinagovo premoženje

Stečajni upravitelj Vinaga Simon Prelogar je za 6. oktober razpisal nov poskus prodaje poslovne celote propadlega mariborskega vinarja. Tokrat bo premoženje, v katero je vključena tudi stara klet pod mestnim središčem Maribora, ponudil po izklicni ceni 1,8 milijona evrov. Pred časom se je pojavil interesent, ki je omenjeno vsoto že ponudil.
Fotografija: Tadej Regent
Odpri galerijo
Tadej Regent

Prelogar bo javno dražbo v Ljubljani opravil z zviševanjem izklicne cene, potencialni kupci pa morajo najpozneje dan pred dražbo vplačati 180.000 evrov varščine. Premoženje poleg stare kleti med drugim vključuje novo klet v Košakih ter vinograde v Košakih, Jarenini in Svečini, ki so trenutno v najemu Ptujske kleti.

Prelogarju v treh dosedanjih poskusih ni uspelo najti kupca za poslovni kompleks nekoč uglednega mariborskega vinskega podjetja. Sprva je kompleks na dražbi ponudil za izklicno ceno 4,2 milijona evrov, nato je zbiral nezavezujoče ponudbe in prejel eno za 1,45 milijona evrov.

Zaradi slednje je predlagal novo dražbo z izklicno ceno po omenjeni vrednosti, a sta se kljub soglasju upnikov pritožila oba ločitvena upnika - zavarovalnica Grawe in Raiffeisenlandesbank Kärnten, ki sta menila, da bi bila na takšen način poplačana v bistveno manjšem obsegu kot pri drugih načinih prodaje.

Dražiteljev, ki bi se bili pripravljeni priti na dražbo z izklicno ceno 2,97 milijona evrov, ni bilo, zato se je Prelogar že odločil iz celote izločiti staro klet. Za to se je odločil, ker se ločitvenima upnikoma, ki imata na kleti hipoteko, zdijo ponujene cene na trgu za to nepremičnino prenizke, s tem pa bi se prodaja še bolj zavlekla.

Več iz rubrike