aktualno

So hitri testi in cepivo rešitev za letalske prevoznike?

Letos se kovčki veliko manj obrabljajo, ker je število potnikov strašno upadlo, zlasti v letalskem prometu.

So hitri testi in cepivo rešitev za letalske prevoznike?

Letos se kovčki veliko manj obrabljajo, ker je število potnikov strašno upadlo, zlasti v letalskem prometu.

aktualno

Volkswagen z milijardno naložbo na Slovaškem

Evropski avtomobilski velikan Volkswagen bo v razširitev obrata pri slovaški prestolnici Bratislava vložil okoli eno milijardo evrov in s tem ustvaril približno 2000 novih delovnih mest, so pred dnev…

aktualno

GZS: Če pride do zaprtja celotnega gospodarstva, bomo škodo odpravljali več let

Na GZS v imenu gospodarstva opozarjajo, da je kakršnokoli zapiranje gospodarstva nevarno za sedanjost in prihodnost. Škoda, ki bi jo povzročilo že kratkotrajno zaprtje večjega dela gospodarstva, bi s…

aktualno

Čiste energije moramo več proizvesti sami

S spreminjanjem naših življenjskih navad se spreminja tudi naš potrošniški profil. Vse bolj naj bi stremeli k personaliziranim storitvam, pri čemer nam ponudniki prihajajo naproti, po drugi strani pa…

aktualno

Otok Madagaskar dobesedno razpada

Madagaskar, četrti največji otok na svetu, zaradi tektonskih premikov počasi razpada na manjše otoke.

aktualno

Letalske družbe v trenutni krizi komaj ostajajo pri življenju

Letalske družbe, ki jih je pandemija močno prizadela, za preživetje potrebujejo še 70 do 80 milijard dolarjev, pravi prvi mož IATA Alexandre de Juniac.

aktualno

Zoran Bogdanović: Ostati ponižen pred izzivi in ​​ne odnehati sta ključna dejav…

Coca-Cola HBC je ponovno imenovana za vodilnega proizvajalca pijač v Evropi na področju trajnostnega poslovanja, sporoča Zoran Bogdanović, izvršni direktor Coca-Cole HBC.

aktualno

Transakcij manj, cene nepremičnin pa višje

Epidemija je zmanjšala število nepremičninskih transakcij, cene pa kljub temu ostajajo enake, za stanovanja celo rastejo, piše v polletnem poročilu Gurs.

aktualno

Posel in denar: Startup obljublja konkurenčne cene

Zanimanje žanje tudi zaradi novega modela mikrotovarn v avtomobilski industriji.

aktualno

Na trg prihaja največji konkurent Tesle

Lucid Air je novi tip električnega avtomobila, ki se postavlja ob bok Teslinemu modelu S. V prodaji bo v začetku leta 2021.

aktualno

NIB: Naslednji val epidemije lahko napovemo iz odpadnih voda

Merjenje prisotnosti SARS-CoV-2 v odpadni vodi slovenskih čistilnih naprav je lahko učinkovito orodje za spremljanje epidemije, pravijo raziskovalci na Nacionalnem inštitutu za biologijo (NIB).

aktualno

Korupcija po državah: Kje na lestvici se je letos znašla Slovenija

Oblika nepoštenosti ali kaznivega dejanja osebe ali organizacije, ki ji je zaupan položaj oblasti, za pridobitev nezakonite koristi ali zlorabo moči v zasebne koristi, je zelo razširjena. Nekje je si…

aktualno

Slovenci zbrali potrebno število podpisov za UTD v manj kot dveh mesecih

Piratska stranka Slovenije, koordinatorica zbiranja podpisov ECI za uvedbo univerzalnega temeljnega dohodka - UTD, je včeraj priložila zadnje podpise za dosego potrebne ciljne kvote.

aktualno

Digitalizacija je letos omogočila poslovno preživetje

Gospodarstvo so v tem letu nad gladino držala digitalna orodja, ki so omogočila prodajo in poslovanje podjetij, je bilo osrednje sporočilo konference GoDigital.

aktualno

Naprodaj celotno mesto; vključen tudi bližnji otok

Ste že kdaj pomislili, da bi kupili celo mesto? Na severozahodu ogromne države že več kot 70 let leži, nekdaj biserno, danes zapuščeno mesto Cossack, ki je naprodaj.

aktualno

Župan ponuja nepremičnino, mesečno rento in 20.000 evrov spodbude za selitev v …

Italijanska vasica Santo Stefano se srečuje s problematiko izseljevanja prebivalcev. Oblasti vabijo in obljubljajo bogato nagrado za nove stanovalce.

aktualno

Nova lastnika stanovanja ob vselitvi odkrila zaklad

Par iz Južne Karoline je med selitvijo v svoj novi dom našel pozabljeni zaklad - na desetine zlatih in srebrnih kovancev v vrednosti najmanj 25 tisoč dolarjev.

aktualno

GZS predlaga izboljšavo PKP6

Poleg zagotavljanja zdravja in življenja posameznikov je v tem trenutku ključno vprašanje v gospodarstvu, kako zagotoviti čim boljšo likvidnost podjetij, s tem pa ohraniti delovna mesta in obstoj pod…