Domov Trendi 10. December 2017.

Wizz Air bo potrojil floto

wizz air
© Reuters
Madžarski letalski prevoznik Wizz Air bo v prihodnjih devetih letih več kot potrojil svojo floto, ki zdaj obsega 87 letal proizvajalca Airbus. Po nakupu 256 letal airbus 320 in izločitvi starejših jeklenih ptic bo leta 2026 razpolagal z 282 letali.

Leta 2022 bodo začeli prevoze opravljati s prvimi letali nove generacije A320 neo. Ta letala naj bi pomagala občutno zmanjšati izdatke podjetja za gorivo. "Posledično se bodo znižale cene vozovnic, kar bo ugodno delovalo na povpraševanje po prevozih," je dejal direktor Jozsef Varadi.

Medtem pa Wizz Airu pomanjkanje pilotov, s katerim se srečujejo nekateri nizkocenovni prevozniki, ne povzroča težav. Na eni strani krepi lastno izobraževanje, na drugi strani pa računa na nadaljnje stečaje manj uspešnih tekmecev - v zadnjem času sta takšna primera Air Berlin in Monarch Airline.

Wizz Air trenutno povezuje 144 destinacij v 43 državah. Iz Ljubljane leti v London in Bruselj. V poslovnem letu 2016/17 je prepeljal 24 milijonov potnikov.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.