Domov Trendi 06. Maj 2017.

Vsakdanje navade uspešnih ljudi: Jurij Korenc

Jurij Korenc
© Jure Eržen
Jurij Korenc, oče navtičnega sejma Internautica, je karierno pot začel zelo mlad, ko je odprl prvo marketinško in produkcijsko podjetje v Jugoslavji. Po osamosvojitvi Slovenije je sodeloval pri nastanku in vodenju enega najpomembnejših oglaševalskih festivalov, Golden Drum in zasnoval blagovno znamko Internautica.

S tem je postavil temelje za delovanje prvega profesionalno organiziranega navtičnega sejma v jadranski regiji, ki ga vodi še danes. Leta 2008 je bil izbran v izvršni odbor mednarodnega združenja IFBSO – International Federation of Boat Show Organizers, predsedoval mu je štiri leta. Sodeloval je tudi pri uspešnih kampanjah za predsednika države, najprej Danila Türka in kasneje Boruta Pahorja.

Kdaj zjutraj vstajate?

Med delovnim tednom ob 6.30, ob vikendih in počitniških dnevih pa odvisno od vremena ... čim kasneje, če je le mogoče.

Kakšni so vaši jutranji rituali in kaj zajtrkujete?

Zjutraj najprej prha, potem 10 minut meditacije, zatem pripravim družinski zajtrk, ki se začne s kokosovim napitkom, nadaljuje s čajem ali kavo, vmes pa je topli sendvič z izbranimi siri in šunko ali mortadelo. Včasih vskoči tudi rogljiček s čokolado ...

Kako se začne vaš delovni dan?

Različno. Včasih se najprej srečam s kakšnim od prijateljev iz mladosti in skupaj popijeva kavo v restavraciji, ki je v naši poslovni hiši, sicer pa preberem novice iz sveta, prispelo pošto ter se posvetim delu in sodelavcem.

Kdaj greste zvečer spat in kaj so še zadnje stvari, ki jih naredite pred spanjem?

Kadar je z menoj moj desetletni sin, skupaj pripraviva vse potrebno za naslednji dan za šolo, potem hitro odigrava še zadnjo epizodo kakšne spletne igre ali pogledava kakšno smešnico na TV, sicer pa pogledam kak film ali preberem kakšne alternativne vsebine z medmrežja. Običajno zaspim pred polnočjo.

Navdušenje Slovencev nad navtiko je razmeroma veliko, še posebej če ga primerjate z dolžino obale, ki jo premoremo. 

Kaj radi berete in poslušate?

Najraje imam znanstvenofantastično literaturo, budistično filozofijo, nadrealizem ali sodobne duhovite avtorje, poslušam pa vse od Pink Floydov do kompilacij Cafe del Mar in podobno chill out glasbo, včasih smooth jazz ritme in melodije. V avtu pa program Ars in Orto klasiko ali Rock radio s starimi rockovskimi klasikami, da potem ne vozim prehitro ...

Vaš sanjski kraj?

Puket, Tajska.

Kaj vam v življenju daje navdih, energijo in disciplino?

Uspešna realizacija postavljenih ciljev in dobri medsebojni odnosi.

Katere so vaše asociacije ob besedah morje, jadrnica in sonce?

To je glavni motiv, da se lahko ukvarjam tudi s projekti, ki včasih niso najbolj prijetni in prinašajo veliko stresa.

Od kod ideja o organizaciji Internautice?

Iz ljubezni do morja in bark.

Kako bi ocenili zanimanje Slovencev za navtiko?

Naše zanimanje za navtiko oziroma navdušenje je razmeroma veliko, še posebej če ga primerjate z dolžino obale, ki jo premoremo.

Si upate napovedati trende počitnikovanja med Slovenci?

Seveda, večina pozimi skoči na smučke pa v hribe in poleti na Jadran, z barko ali blazino, s supom ali gumenjakom. Brez morja pač preprosto ne gre!

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.