Domov Trendi 09. April 2017.

Vsakdanje navade uspešnih ljudi: dr. Alenka Žnidaršič Kranjc

alenka žnidaršič kranjc
© Leon Vidic
Alenka Žnidaršič Kranjc je zadnji dan marca postala skoraj tričetrtinska lastnica pokojninske družbe Prva Group.

Družba v štirih državah zaposluje 140 ljudi, lani so zbrali 70 milijonov evrov premije in ustvarili šest milijonov evrov dobička. V upravljanju imajo 800 milijonov sredstev. Je v upravnem odboru Prve osebne zavarovalnice in predsednica nadzornikov Luke Koper. Nadzornikom bo mandat potekel oktobra letos.

Prvo polovico, odkar imamo slovensko lestvico najbogatejših, je na njej kraljevala tudi kot najbogatejša Slovenka. Že nekaj let je na lestvici ni. A njen nakup se zdi napoved: AŽK se vrača na lestvico najbogatejših.

VPRAŠALNIK

Kdaj zjutraj vstajate?

Sem jutranji tip. Vstajam med 5.30 in šesto uro, odvisno od obveznosti.

Kaj naredite vsako jutro, preden greste v službo?

Vstanem prva, pripravim zajtrk in med zajtrkom na ipadu preberem Delo in Finance. To je tistih pol ure miru, preden se začne dan.

Kaj imate za zajtrk?

Najprej popijem dva decilitra vode. Pripravim si jogurt, ki ga izboljšam s svežim sadjem, ali grški jogurt z medom in oreščki. Včasih me zanese in jem kruh, se mu pa vseeno poskušam izogniti.

 | Author: Leon Vidic Leon Vidic

Telovadite zjutraj?

Ob sredah vstanem bolj zgodaj, ker pride ob 5.45 k meni trener fitnesa. Trenirava doma. Čas za rekreacijo imam popoldne: trikrat na teden grem na fitnes, enkrat grem na plavanje. Med vikendom še veslam in kolesarim. Vsekakor telovadim od štiri- do sedemkrat na teden. Nisem pa osvojila jutranjega raztezanja. Ko zazvoni budilka na telefonu, preprosto skočim iz postelje.

Kako se poslovite od domačih, preden greste v službo?

Partner se mi pridruži pri zajtrku navadno v zadnjem trenutku. In potem ko sem tako rekoč že na vratih, poskušava uskladiti dnevni program. Potem seveda kaj pozabim in moram trikrat spet v kuhinjo …

Kaj sta prvi stvari, ki ju naredite v službi?

Najprej pregledam e-pošto. Zadnjič jo preberem zvečer do devetih, nato nisem več dosegljiva. Če me kdo nujno potrebuje pozneje, ve, da mora poklicati ali poslati sporočilo. To se mi zgodi zelo redko. Ob dvanajsturnem delavniku res ne vem, zakaj bi delala še ponoči. Ker sodelavci v službo prihajajo pozneje kot jaz, navadno nimam veliko nerešenih stvari že navsezgodaj. Sestanki se navadno začnejo po 9. uri.

Kdaj greste zvečer spat?

Ob pol desetih, najpozneje ob desetih zvečer. Nimam težav zaspati in tudi spati ne.

Kdaj si pripravite oblačila za službo?

Zjutraj odprem omaro in pogledam, kaj bi oblekla. Ko mi zmanjka idej, uredim omaro. Ta je sicer polna: ampak idej zmanjka. Obleka je stvar navdiha.

Kaj so še zadnje stvari, ki jih naredite pred spanjem?

Gledam televizijo. Za službo pa ne delam nič. Vsak večer si skuham še kosilo za v službo. Največkrat enolončnico ali solato. Nekaj, kar gre v kozico, da si lahko pogrejem v mikrovalovki. Želim redno jesti, a ne maram posedanja po restavracijah.

Kdaj pa berete?

Čez vikend, začnem v petek popoldne in končam v nedeljo popoldne. Zadnje čase najraje kriminalke in znanstveno fantastiko. Strokovne knjige že nekaj časa nisem prebrala v celoti. Dogajanja v stroki in tekoče zadeve spremljam na spletu.

Kdaj pa pišete, javnost vas pozna tudi po zelo kritičnih kolumnah?

Pišem manj, ker ni več prostora, kjer bi se odprla polemika in bi bilo mogoče razumno argumentirati. Zadnja obsežna stvar je knjižica Dočakal boš pokoj, ki je bila letos februarja izdana v sedem tisoč izvodih in jo je mogoče brezplačno naložiti http:/www.razmislekostarosti.si/. Verjetno bom začela pisati za bloge. Pisanje me namreč umiri: če nekaj napišem, se mi zdi, da sem svoje sporočilo predala naprej. Od tistih, ki jim je namenjeno, je odvisno, ali ga bodo uresničili.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.