Domov Trendi 06. September 2017.

Vsakdanje navade uspešnih ljudi: Andrej Kuplenk

andrej kuplenk
© BARBARA REYA
Pred enaindvajsetimi leti je skupaj s partnerico, znano pravno strokovnjakinjo Nino Plavšak, ustanovil podjetje ABC nepremičnine, nato pa je sodeloval še pri nastajanju drugih cehovskih organizacij: nepremičninske zbornice, GIZ nepremičninskih podjetij in informacijske borze nepremičnin.

Trenutno se aktivno ukvarja z iskanjem vlagateljev v nepremičninske naložbe v Sloveniji. V sklopu teh prizadevanj čez deset dni organizira veliko mednarodno konferenco o investicijskih priložnostih v naši državi. Njegovo podjetje je bilo izbrano za prodajo nepremičnin, ki so po bančni sanaciji končale na DUTB, med drugim ljubljanskih Celovških dvorov in koprskega Nokturna.

Je kozarec napol prazen ali napol poln?

Matematično je sicer enako, v resnici pa odvisno od vsakokratnih okoliščin.

Zakaj Eckhart Tolle?

Njegovo knjigo Zdaj priporočam prav vsakemu, da si jo prebere, nato pa položi na nočno omarico, da mu bo pri roki za umiritev misli in prijetnejše spanje.

Kje so cene nepremičnin najbolj prenapihnjene, na Obali, v Ljubljani ali na Bledu in v Bohinju?

Cene vedno sledijo ponudbi in povpraševanju. Trenutno pa po mojem niso nikjer prenapihnjene.

Kdaj ste kupili svojo prvo nepremičnino, zase?

Šele pri 40 letih in s stanovanjskim posojilom.

Kdaj pa ste prodali prvo nepremičnino, kot posel?

Nikoli, saj tega ne počnemo, smo le posredniki.

Za koliko in komu ste prodali najdražjo nepremičnino doslej in kje je bila?

Med najdražje seveda sodijo poslovni objekti, mislim, da smo pred leti posredovali pri prodaji nepremičnine v vrednosti okoli šest milijonov evrov.

ABC nepremičnine delujejo tudi na Obali. Kako bi vi izrabili zaprto cesto ob morju med Koprom in Izolo?

Vsekakor bi tam naredil najdaljšo in najbolj sodobno promenado na celotni jadranski obali. S tem bi poleg domačih gostov privabili veliko turistov, tudi dnevnih iz Trsta. S pametno zasnovo in ponudbo bi morali ustvariti novo, svežo in predvsem najmodernejšo turistično destinacijo na Jadranu, ki bi se po številu gostov lahko približala Dubrovniku, saj ima boljše zaledje večjih mest, lažji in hitrejši dostop in dnevne goste, ki so pripravljeni več potrošiti. Tako bi dobili celoletno turistično-športno »atrakcijo«, kar bi bilo zanimivo za nadaljnji razvoj celotne slovenske obale in tamkajšnjih prebivalcev ter prepoznavnost Slovenije. Na septembrski konferenci Investicijske priložnosti Slovenije bo koprski župan Boris Popovič predstavil razvojno strategijo tega dela obale, ki bo verjetno podobna mojim pogledom.

Kakšno jutro je najlepše?

Najlepše je poletno jutro, saj se začne že zelo zgodaj. Najbolj uživam v jutrih, ki jih lahko namenim samemu sebi in naravi, ki se z menoj prebuja, še posebej ob morju ali kje v gorah.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.