Tim Cook se je po Trumpovem spodrsljaju "preimenoval"

Glavni izvršni direktor Appla Tim Cook si je po spodrsljaju ameriškega predsednika Donalda Trumpa ta teden, ko ga je nagovoril s Tim Apple, na Twitterju zamenjal ime v Tim, poleg pa dodal simbol svojega podjetja - odgriznjeno jabolko.
Fotografija: Tim Cook in Donald Trump. REUTERS
Odpri galerijo
Tim Cook in Donald Trump. REUTERS

Cook se je s tem pošalil na račun Trumpa, s katerim sta se ta teden srečala v Beli hiši. Na skupni novinarski konferenci se je želel Trump zahvaliti direktorju Appla za investicije v ZDA. "To zelo cenimo, Tim Apple," je dejal predsednik.

Cook je ob tem spodrsljaju le prikimal. So pa napako opazili številni drugi, ki so se razpisali po Twitterju. Med drugim se je odgovorni urednik časnika Hill Reporter James Kosur pošalil, da bodo prihodnji gostje Trumpa "Bill Microsoft, Jack Twitter, Sergey Google, Elon Tesla in Mark Facebook". Pri tem je kombiniral lastna imena prvih mož tehnoloških gigantov z imeni podjetij.

To pa ni prvič, da je ameriški predsednik pomešal imena. Med drugim je svojega svetovalca za nacionalno varnost ZDA Johna Boltona preimenoval v Mika, kongresnika Kevina McCarthyja v Steva, vodjo orožarskega podjetja Lockhead Martin Marillyn Hewson pa v Marillyn Lockhead, poročajo tuje tiskovne agencije.

Več iz rubrike