Domov Trendi 05. Julij 2018.

Tim Cook, Apple: Preprečili bomo visenje na vaših iphonih

pametni telefon mobilnik
© Reuters
Izvršni direktor blagovne znamke Apple je na enem izmed poslovnih dogodkov v San Franciscu med predavanjem opozoril ljudi, da preživijo preveč časa na mobilnih telefonih in da to ni več zdravo. "Ljudje, nehajte viseti na svojih iphonih"

Cook je jasno izrazil strah pred pretirano uporabo mobilnikov. »Želimo, da ljudje izkoristijo potenciale iphonov in da jim le-ti olajšajo življenje, ampak če držijo mobilnik neprestano v rokah, pomeni, da pretiravajo. Na podjetju smo razmislili, kako jim lahko pomagamo. Iskreno, na Applu nikoli nismo želeli, da ljudje pretiravajo.«

Povečana »odvisnost« od tehnoloških napravic je povezana tudi z razširjeno uporabo družabnih omrežij. »Do danes so postala sestavni del skoraj vseh vidikov našega življenja. Tehnologija, ki je bila oblikovana za združitev, nas je na nek način razdvojila.«

Omejitev uporabe iphona

Njegove resne namere glede preprečitve pretirane uporabe mobilnikov bodo lastniki iphonov opazili v novem operacijskem sistemu iOS 12, ki bo na voljo septembra. Orodje »screen time« je namenjeno pregledovanju časa, ki ga porabite na telefonu. Z njim boste lahko nastavili čas uporabe določenih aplikacij in vsebin, mobilnik pa vas bo sam opozoril na prekoračitev in dotično aplikacijo začasno zaklenil.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.