Domov Trendi 08. November 2016.

Stres, tesnoba? Tu je zdravilo.

stres tesnoba
© Unsplash
Izbrana je najbolj pomirjajoča pesem na svetu, ki prežene tesnobo ali napetost v samo osmih minutah. Imenuje se Weightless.

Sedaj je znanstveno dokazano, da lahko pesem prežene negativne občutke, ki nas pestijo zaradi stresa. MindLab International je v zbor najbolj sproščajočih pesmi uvrstila petnajst skladb, med njimi so se znašli izvajalci kot so Enya, Coldplay, Adele in Mozart, piše Business Insider. Udeleženci raziskave so ob pesmi Weightless, kateri izvajalci se imenujejo Marconi Union, zaznali največ pozitivnih učinkov na um in telo. Pesem naj bi po besedah Lyz Cooper, ustanoviteljice Britanske akademije za zvočno terapijo, pomagala ljudem, da se počutijo varne. Učinek posebnega sozvočja klavirja in kitare se kaže tudi v tem, da so subjekti občutili znižanje ravni stresa in povečan občutek telesne sprostitve.

Pesem je zasnovana tako, da nima ponavljajoče se melodije, zato možgani ne poskušajo napovedati, kaj sledi, in to naj bi sprožilo globlji občutek sproščenosti. Pesem naj bi bila tako učinkovita, da jo odsvetujejo med vožnjo v avtomobilu.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.