Domov Trendi 20. September 2017.

Slovenski oblikovalci na »100% Design London«

dizajn
© 100% Design
V Londonu se danes začenja oblikovalski sejem 100% Design, namenjen predstavitvi industrijskega oblikovanja, interierjev in sorodnih vsebin. Na sejmu, ki bo potekal do 23. septembra, se bo na skupnem razstavnem prostoru pod okriljem Javne agencije Spirit Slovenija predstavljalo tudi sedem slovenskih podjetij.

»S tem podjetjem omogočamo večjo prepoznavnost na samem sejmu ter jim znižujemo stroške predstavitve in nastopa na tujih trgih. Vsako leto na podlagi zbranega interesa podjetij pripravimo seznam skupinskih predstavitev na sejmih v tujini, ki jih bomo finančno podprli, pri čemer stremimo k heterogeni zastopanosti sektorjev, tako da so v naboru sejmi z različnih področij, zadnjih nekaj let tudi s področja oblikovanja.,« povedo iz agencije.

dizajn | Author: 100% Design 100% Design

Skupinski nastop slovenskih podjetij so na tem sejmu prvič organizirali leta 2015 z namenom predstaviti Slovenijo kot pomembno akterko na področju industrijskega oblikovanja in že takrat so poželi velik uspeh, zato so zgodbo ponovili in nadgradili lani, podjetja pa so veliko zanimanje za nastop na sejmu izrazila tudi letos.

»To je pomemben korak naprej k večji prepoznavnosti slovenskega oblikovanja v tujini, želimo ga ustrezno pozicionirati na zemljevidu svetovnega oblikovanja,« pove Irena Meterc, vodja sektorja za internacionalizacijo na SPIRIT Slovenija.

Tako se bo na skupaj 80 kvadratnih metrih razstavne površine predstavilo sedem slovenskih podjetij, in sicer: Atelje Mali, Donar, Gonzaga - Pro, Ionex, Mizarstvo Bolčič, 3S Design in Tapetništvo Luka Debevec.

V podjetju 3S Design so idejo za sejem dobili ob pogovoru s predstavniki podjetij, ki so že v preteklih letih razstavljali na tem sejmu in so ga priporočali. "Na sejmu se predstavljamo v okviru skupinske predstavitve, ki jo sofinancira SPIRIT. V začetku vsakega leta pozovejo podjetja, da prijavijo svoj interes za skupinsko predstavitev na posameznih sejmih. Za sofinanciranje se odločijo za tiste sejme, kjer je izkazan največji interes." Izkušnje izpred enega leta so zelo pozitivne. "Predstavitev je dolgoročnega pomena, menimo, da se je za prodor na tuje trge dobro predstavljati več let zapored. Sejem v Londonu obiščejo notranji oblikovalci, arhitekti in trgovci iz vsega sveta."

Slovenske oblikovalske izdelke bodo predstavili v skupnem paviljonu, ki ga je tako kot za oba prejšnja nastopa na tem sejmu oblikoval Arhitekturni studio Primož Jeza. Oblikovan je na sodoben, brezčasen način, s poudarkom na izdelkih, so zapisali v Spiritu.

3s design | Author: 3S Design 3S Design

Tako bo na primer Mizarstvo Bolčič na sejmu predstavilo lastno kolekcijo pohištva Mitja, vključno z dvema novima izdelkoma - ogledalom Bentwood (oblikovanje Designschneider) in stolom za jedilnice Cockpit (oblikovanje Studio Guillaume Delvigne). Tapetništvo Luka Debevec bo premierno predstavilo svoj novi Kauch Inspiration in tabure iCube, podjetje Ionex pa različne modele ionizatorjev zraka, ki so plod lastnega razvoja in dizajna.

dizajn | Author: 100% Design 100% Design

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.