Skrbi so odveč, Nutellina kakovost neoporečna

Italijansko podjetje Ferrero je ta teden ponovno pričelo s proizvodnjo v največjem francoskem proizvodnem obratu Nutella, ki je bil pretekli teden zaradi sumljive kakovosti zaprt.
Fotografija: Foto Blaž Samec
Odpri galerijo
Foto Blaž Samec

Iz skupine v francoskem mestu Villers-Ecalles, ki proizvaja tretjino vseh kozarčkov Nutell na svetu, so sporočili, da so pregledi v tovarni odpravili vse dvome. Proizvodnja je bila ustavljena za en teden.

"Preiskave so potrdile, da noben končni proizvod, ki je shranjen v tovarni, ne predstavlja ne zdravstvenega tveganja ne pomanjkanja kakovosti za naše potrošnike," je predstavnik za medije iz podjetja Ferrero in dodal, da so vsi izdelki, ki so jih kadarkoli proizvedli, neoporečni.

Spomnimo, da so v obratu v kraju Villers-Ecalles, kjer prozivedejo 600 tisoč kozarčkov čokoladno-lešnikovega namaza letno, pred kratkim našli pomankljivost v eni izmed sestavin, zato so sprožili postopek pregledov in zaprtje tovarne.
Skupina Ferrero zaposljuje 30 tisoč ljudi v 22 podružicah po celem svetu, znani pa so po zgoraj omenjenem namazu, čokoladnih pralinah Ferrero Roche, čokoladi Kinder ter Tic-tac bombonih.
 

Več iz rubrike