Rimske terme: »Naš standard so le najsodobnejši trendi v turizmu«

Najsodobnejši trendi v termah so visoko gurmansko razvajanje, različne športne aktivnosti, čiščenje telesa v zdravilni termalni vodi, meditacije, umiritev in sprostitev. Bistvo je imeti vse na enem mestu.
Fotografija: Rimske terme so od Celja oddaljene 15 minut, obiskuje pa jih vedno več mladih gostov. Foto: arhiv Rimskih term
Odpri galerijo
Rimske terme so od Celja oddaljene 15 minut, obiskuje pa jih vedno več mladih gostov. Foto: arhiv Rimskih term

Novi trendi v turizmu in smernice hotelirstva se pogosto spreminjajo in na konferenci na to temaiko je direktor Rimskih term Valery Arakelov razložil, da si obiskovalci na oddihu želijo predvsem kakovostnih storitev in popolne sprostitve.

»Prav zaradi še večjega udobja smo delno prenovili in osvežili naše namestitvene kapacitete. Do začetka prihodnjega meseca bo končana stilska prenova hotelske recepcije, ki bo dobila modernejši in stilsko dovršen videz. V izgradnji je tudi nov wellness predel, kjer bomo širili masažne in beauty prostore, dodali nove aparature za nego telesa in obraza. Prav tako bomo uredili novo medicinsko opremo v medicinskem centru,« pojasnjuje Arakelov.

Nadaljuje še: »Lani smo naredili skoraj 80.000 nočitev, beležili smo 6-odstotno rast iz rednega poslovanja na leto 2017. Beležili smo največjo rast tujih nočitev do sedaj, ki je znašala 63 odstotkov tujih nočitev in 37 odstotkov slovenskih nočitev. Gostje so nas povprečno na mesečni ravni obiskali iz 32 držav

Zanimivo je, da v wellness turizmu raste obisk mljaših, starih nekje do 30 let. Vrednote mlajše generacije so se očitno spremenile in ti si sedaj želijo že v mladosti vzeti čas zase in si privoščiti razvajanje.


Prenova sob v »spalni koncept«, razširitev dežele savn ter posodobitev vseh sistemov


V sobah in suitah so za še večje udobje gostov uvedli »spalni koncept«, s pomočjo katerega gostom zagotavljajo počitek, ki je  bistvenega pomena za dobro počutje in eno izmed novih trendov wellnessa. Ta vsebuje posebne odeje in vzglavnike, kopalne plašče ter brisače.

Valery Arakelov, direktor Rimskih term, predstavlja pomen spalnega koncepta.
Valery Arakelov, direktor Rimskih term, predstavlja pomen spalnega koncepta.


Ker so savne eden izmed najpriljubljenejših produktov, bodo razširili deželo savn Varinia, ki je sicer popolno prenovo doživela pred dvema letoma.

V projekt prenove so vključili tudi nov, moderniziran in varen sistem parkiranja. Garažna hiša bo pod modernim video nadzorom in reklamnim sistemom. Poleg notranjosti pa bodo urejali, prenavljali in širili še zunanje površine.

V celotno prenovo Rimskih term bodo letos vložili več kot pol milijona evrov.

Rimske terme sledijo najsodobnejšemu turističnemu trendu - visoko gurmansko razvajanje. Foto: arhiv Rimskih term
Rimske terme sledijo najsodobnejšemu turističnemu trendu - visoko gurmansko razvajanje. Foto: arhiv Rimskih term

 

Skrb za zdravje, individualna obravnava, odlična kulinarika in aktiven oddih


Ko smo direktorja povprašali, zakaj je po njegovem mnenju objekt v koraku s časom, je povedal, da mu to dajo vedeti gostje. »Avstrijce predvsem privlači visok standard welnessa in dobra kulinarika. Srbski in hrvaški gosti imajo radi luksuz in udobje, Rusi pa prisegajo na odlične zdravstvene storitve. Pri Slovencih pa v zadnjem času opažamo, da jim je aktiven oddih še vedno pomemben, a v ospredje postavljajo predvsem počitek. Lahko si privoščijo razstrupljanje telesa, sprehod, organizirano vadbo ali nordijsko hojo,« je povedal Arakelov.

»Spremembe opažamo pri poslovnežih, ki si zaradi vsakodnevnega stresa in naporov znajo vzeti popoldne ali večer zase. Še vedno sicer s poudarkom na aktivnem oddihu,« dodaja.


Zelena politika vedno bolj v ospredju


Vsi modernejši objekti po Evropi in širše stremijo k čistemu, zelenemu okolju in ekološki naravnanosti. Zato v Rimskih termah v svoje delovanje vključujejo lokalno okolje, organizirajo čistilno akcijo in nudijo domače, lokalne izdelke. Povedo, da je v sodobnem svetu povezovanje na lokalni ravni izrednega pomena.

Vsi modernejši objekti po Evropi in širše stremijo k čistemu, zelenemu okolju in ekološki naravnanosti. Foto: arhiv Rimskih term
Vsi modernejši objekti po Evropi in širše stremijo k čistemu, zelenemu okolju in ekološki naravnanosti. Foto: arhiv Rimskih term



Ali veste, da imajo Rimske terme izredno zanimivo zgodovino in da sodijo med najpomembnejša kopališča v Sloveniji?

Več iz rubrike