Domov Trendi 24. Januar 2017.

Najboljša kuharska mojstrica leta 2017 je Ana Roš

Najboljša kuharska mojstrica leta 2017 - Ana Roš
© Ljubo Vukelič
Ana Roš iz Hiše Franko je najboljša kuharska mojstrica letošnjega leta na svetu po izboru akademije 50 najboljših restavracij na svetu (The World's 50 Best Restaurants). Eno najprestižnejših nagrad kulinaričnega sveta je akademija objavila danes, Posočanka iz Starega sela pri Kobaridu pa jo bo v roke dobila v začetku aprila v Melbournu.

Ana Roš je eno prvih slovenskih kuharskih imen in od lani tudi ena vodilnih kuharskih zvezdnic, potem ko jo je v svet izstrelil popularni spletni ponudnik medijskih vsebin Netflix z dokumentarno serijo Chef's Table.

Nagrada za najboljšo kuharsko mojstrico je poklon gurmanske in kuharske stroke. »To je moja daleč največja nagrada. Že Netflix je bil velika potrditev, ta nagrada pa je glasovanje vsega sveta in ljudi, ki potujejo ravno zaradi hrane. Še posebej sem zadovoljna, ker mi je glas namenilo ogromno kuharjev,« je dejala zadovoljna Ana, ki je te dni na službenem potovanju v smučarskem centru Alta Badia.

Več na Delo.si

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.