Domov Trendi 18. December 2018.

Najbolj iskani kadri v letu 2019

kuhanje
© Pixabay
V Adeccu so pripravili pregled leta 2018 in kadrovsko napoved za leto 2019.

V letu 2019 bodo med kadri z višjo izobrazbo najbolj iskani IT strokovnjaki, predvsem Java programerji, strokovnjaki za prodajo in finance, strojni tehniki in na splošno vsi tehnični profili, naravoslovni in farmacevtski strokovnjaki. Na poklicnem nivoju podjetja potrebujejo večje število natakarjev in kuharjev, CNC operaterjev, ključavničarjev in varilcev, skladiščnikov, viličaristev in proizvodnih delavcev.

K letošnji gospodarski rasti so najbolj pripomogla podjetja v farmaciji, avtomobilski industriji, turizmu in logistiki. V letu 2019 je pričakovano, da bodo največ novih sodelavcev iskala logistična podjetja zaradi številnih investicij v letošnjem letu, kandidati, kot so skladiščniki, viličaristi in skladiščni manipulanti pa lahko pričakujejo tudi višje plače. Gradbeništvo bo nadaljevalo svoje dobro obdobje, avtomobilska industrija pa je v zadnjem kvartalu letošnjega leta doživela manjši upad, ki se lahko še poveča.

Glede na usmeritev gospodarstva je manj priložnosti za kandidate z izobrazbo družboslovnih smeri. Ti zasedajo nižje pozicije, kot jih pričakujejo glede na izobrazbo. Za boljše karierne priložnosti se morajo specializirati – kot na primer strokovnjaki za digitalni marketing, ki so bili letos zelo iskani.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.