Domov Trendi 02. Februar 2017.

Mitja Okorn med TOP 10 Evropejci v filmski industriji

mitja okorn
© Melita Meršol
Ameriška revija Variety je objavila seznam desetih Evropejcev v filmski industriji, katere moramo pozorneje spremljati v letu 2017. Med njimi je slovenski režiser Mitja Okorn.

Revija Variety je na svoji internetni strani, ki jo mesečno obišče okoli 17 milijonov obiskovalcev, objavila članek o najbolj perspektivnih evropskih filmarjih. Med najboljših deset so uvrstili Slovenca Mitja Okorna, trenutno živečega na Poljskem. Okorna so označili za »skejterja«, ki je svoj filmski prvenec Tu pa tam režiral že leta 2005, film pa so stilsko primerjali s filmi Guya Ritchieja. Mladega režiserja je karierna pot vodila na Poljsko, kjer je režiral televizijsko serijo 39 ½ in dva zelo uspešna poljska filma; Pisma Sv. Nikolaju ter Planet samskih. V članku so napovedali Okornov prvi ameriški film, v katerem nastopa sin Willa Smitha, mladi talent Jaden Smith.

Poleg Okorna so se na seznamu znašli še režiserji Edward Berger (Nemčija), Gabriele Mainetti (Italija), Robert Pront (Belgija), igralca Jakub Girszal (Poljska) in Jonas Nay (Nemčija), igralke Liv Lisa Fries (Nemčija), Sylvia Hoeks (Nizozemska), Reka Tenki (Madžarska) ter producentka Janine Jackowski (Nemčija).

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.