Domov Trendi 14. September 2017.

EuroBasket: rekordi v gledanosti slovenske televizije

košarka
© AP
Slovenski košarkarski reprezentanci gre na Eurobasketu 2017 zelo dobro, gledalcem pripravljajo zelo napete tekme in jih s tem zadržujejo pred televizijskimi zasloni.

Četrtfinalno tekmo na Eurobasketu 2017 in z njo zasluženo uvrstitev v polfinale si je ogledalo kar 79% gledalcev, ki so takrat spremljali televizijske programe. Rating celotne tekme pa je izpolnil pričakovanja in je bil 19,6 odstotka in postal najbolj gledana športna vsebina letošnjega leta v Sloveniji.

Odlične rezultate je pospremila direktorica informativnega programa na Pro Plus, Tjaša Slokar Kos: »S prenosi košarkarskih tekem se je naša medijska hiša spoprijela z novim izzivom. Pridobili smo izkušene novinarske in komentatorske obraze ter ekipo postavili pred nov projekt nacionalnega pomena. Rezultati kažejo, da smo delo opravili z odliko in veseli nas, da so gledalci sprejeli našo novo vlogo. To nam daje še večji zagon.«

Danes se na televizijskih ekranih obeta še ena tekma, polfilnalna, tokrat med Slovenijo in Španijo.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.