Domov Trendi 12. April 2018.

Kar 82 odstotkov mladih Američanov prisega na iPhone

mladi otroci mobilni telefon
© Pixabay
Ameriška finančna in poslovna novičarska internetna stran Business Insider je objavila raziskavo, s katero so ugotavljali, katere operacijske sisteme na mobilnih telefonih imajo raje mladi Američani. Rezultati, na kaj prisegajo najstniki na drugi strani luže, so neverjetni.

Z raziskavo so na Piper Jaffray ugotovili, da kar 82 odstotkov najstnikov v ZDA prisega na Apple in sistem IOS, medtem ko postaja operacijski sistem android vse manj priljubljen. V enem letu se je odstotek mladih »Apple vernikov«, kakor jih radi poimenujejo, povečalo za dobre štiri odstotke, napovedujejo pa, da se bo do naslednjega leta delež še znatno povečal. Kljub napovednim, da se bodo novi modeli mobilnikov precej podražili, ga bodo najstniki po raziskavi sodeč vseeno izbrali prej kot andriodni telefon.

Mladi kažejo vedno več zanimanja tudi za Apple uro, saj jih ima več kot 20 odstotkov vprašanih namen kupiti v roku 6 mesecev. Po njihovem mnenju je Applova ura druga najbolj zaželena znamka ur, tik za Rolexom. V raziskavi je sodelovalo na tisoče otrok iz 40 držav, starih nad 16 let.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.