Intuicija v poslu

Nedavno je na police Amazona v tiskani in elektronski obliki prispela knjiga dveh slovenskih avtorjev, dr. Ivana Erende in Alekseja Metelka Intuicija in uspeh (v izvirniku Intuition and Success), ki razkriva skrivnosti našega resničnega notranjega vodstva – intuicije, katero tako na zavedni kot na nezavedni ravni uporablja vedno več svetovno uspešnih posameznikov.
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Avtorja sta knjigo spisala v angleškem jeziku in ta kot prva raziskuje področje vpliva intuicije na uspeh in kot takšna nudi ekskluziven vpogled v razmišljanja in osebno modrost svetovno uspešnih ljudi tako iz poslovnega sveta, kot tudi iz sveta športa, umetnosti, znanosti, politike in mnogih drugih področij. Njena avtorja imata na tem področju veliko izkušenj: dr. Ivan Erenda je dolgoletni vodilni menedžer v visokotehnološkem podjetju TPV iz Novega mesta in je doktoriral s področja intuitivnega odločanja, Aleksej Metelko pa ima večletne izkušnje z vodenjem prodaje in marketinga ter razvoja poslovanja in mreženja, velik del svoje energije pa vlaga stalnemu raziskovanju osebnega razvoja, duhovne rasti ter poslovnih kompetenc.

Na osnovi več let trajajoče raziskave, v katero sta avtorja vključila tudi izsledke intervjujev, ki sta jih opravila z uspešnimi posamezniki, med katerimi ne manjka svetovnih prvakov v različnih športih, poslovnih mogotcev, predsednikov držav in prejemnikov različnih prestižnih nagrad. Knjiga predstavlja svojevrstno zakladnico slikovitih in ekskluzivno predstavljenih primerov dejanske uporabe intuicije. Njuno delo razkriva ne samo kako lahko intuicijo uporabljamo in jo razvijemo do te mere, da postane naše najpomembnejše »orodje«, ki nam služi v najtežjih preizkušnjah življenja, temveč tudi kako nam intuicija razkriva naše resnično življenjsko poslanstvo. In to je zelo pomembno sporočilo. Knjiga bralcu na prijazen in razumljiv način omogoča tudi celovit vpogled v razumevanje ključnih aspektov intuicije, podprtih ne zgolj skozi ezoterična učenja, temveč tudi skozi najnovejša znanstvena dognanja. Kot celota predstavlja tekoče berljiv življenjski »priročnik«, ki služi pri odkrivanju in razvijanju naše notranje povezanosti z našim bistvom – uči nas kako zaznati in izkoristiti svoje notranje vodstvo na način, da kar najbolje izkoristimo svoj polni potencial, postanemo najboljša verzija sebe in živimo uspešno ter izpolnjeno življenje. Knjiga Intuition and Success je bila ocenjena kot ena izmed najvplivnejših na področju človeške prosperitete s strani številnih domačih in tujih strokovnjakov.

Več iz rubrike

Komentarji: