Domov Trendi 21. Februar 2017.

Hobiji, ki so sprejemljivi za vaš CV

© Pexels
Strokovnjaki mnogokrat svetujejo, naj se iskalci službe pri pisanju življenjepisa izognejo naštevanju hobijev in interesev, ki ne spadajo v poslovne sfere, a nekatere prostočasne aktivnosti lahko pomenijo dodatno točko pri boju za delo.

Veliko podjetij, med njimi tudi Google Inc., išče sodelavce, ki predstavljajo zanimive osebe s posebnim pečatom, saj tako pripomorejo k raznovrstnosti kolektiva. Če je hobi povezan z delom, na katerega se prijavljate, ga nemudoma navedite v življenjepisu, svetujejo s tehnološkega podjetja Salceforce. Včasih pa hobi pove veliko o vas, pa četudi ni povezan s službo, zapišejo na Business Insider. »Ko direktor prebere prostočasne aktivnosti kandidata, si lažje predstavlja, kakšna oseba se prijavlja na razpisano delovno mesto,« pove Alyssa Gelbard, ustanoviteljica podjetja Resume Strategists, v katerem se ukvarjajo s poslovnim svetovanjem. Katere aktivnosti so dovolj markantne in po drugi strani dovolj tradicionalne, da jih lahko zapišete v življenjepis?

  • Joga: ta aktivnost pove, da niste vzkipljivi, se imate pod nadzorom in lažje zdržite pod pritiskom.
  • Ekstremni športi: ekstremni športniki so rojeni voditelji, saj so disciplinirani, imajo veliko inovativnih idej ter poguma.
  • Režija: snemanje videoposnetkov in filmov zahteva natančnost, koncentracijo, osredotočenost na podrobnosti,  smisel za estetiko.
  • Kapetan moštva: igranje košarke, nogometa ali odbojke ne sodi v življenjepis, a funkcija kapetana je pomembna – kapetan je zaupanja vredna oseba, ki ima voditeljske sposobnosti in je tekmovalna.
  • Pisanje blogga: ta hobi je pomemben za tiste kandidate, ki se prijavljajo na delovno mesto v marketingu, oglaševanju in ostalih komunikacijskih dejavnostih; ali pa za tiste, ki pišejo blogg na tematiko poslovanja podjetja (turistični blogg in turistična agencija).
  • Plezanje: plezalci imajo močno osebnost, so fokusirani in delajo strateške odločitve.
  • Igranje inštrumenta: želja po učenju, sposobnost posvečanja pozornosti eni stvari, disciplina so le tri izmed mnogih pozitivnih lastnosti ljudi, ki znajo dobro igrati nek inštrument.
  • Prostovoljstvo: strast, empatija in človekoljubnost so zelo pomembni v podjetjih, ki se ukvarjajo z ljudmi. Prostovoljci so ljudje, ki se prijavljajo na delovna mesta, ki jih resnično zanimajo, ne le zaradi denarja in družbenega statusa.
  • Fotografiranje: fotografi so kreativni in obvladajo vizualno komunikacijo, osredotočajo se na pomembne detajle, ki jih drugi ne opazijo.
  • Vrtnarjenje: strast do vrtička in rastlin kaže na vztrajnost, mirnost, na cenjenje okolja. Novodobni vrtičkarji imajo radi naravo in občutek za ambient.
Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.