Domov Trendi 18. September 2018.

Film Ivan se bo potegoval za tujejezičnega oskarja

film ivan
© arhiv podjetja
Strokovna žirija se je odločila, da se bo za kandidaturo za tujejezičnega oskarja 2019 potegoval film Ivan v režiji Janeza Burgerja in v produkciji Staregare.

Društvo slovenskih režiserjev je julija 2018 skladno s pravili AMPAS (Academy of Motion Picture Arts and Sciences - Akademija za filmsko umetnost in znanost) pozvalo strokovna društva s področja produktivne kinematografije, naj predlagajo svojega predstavnika za osemčlansko strokovno žirijo.

Sestava letošnje žirije je bila: Siena Krušič, režiserka; Janez Stucin, direktor fotografije; Grega Mastnak, režiser in filmski animator; Radovan Mišič, producent; Tomi Matič, producent; Gašper Loborec, snemalec zvoka; Gabrijela Fleischman, oblikovalka maske in Urban Tarman, novinar.

Do izteka roka (31. avgusta 2018) so producenti prijavili tri filme, vsi so izpolnjevali pogoje za prijavo za kandidaturo:

  • Film Družina v režiji Roka Bička in (produkcija Cvinger film)
  • Film Družinica v režiji Jana Cvitkoviča (produkcija Perfo Production)
  • Film Ivan v režiji Janeza Burgerja (produkcija Staregara)

Strokovna žirija se je po ogledu prijavljenih filmov soglasno odločila, da za slovenskega predstavnika, ki se bo potegoval za kandidaturo za tujejezičnega oskarja 2019, predlaga film Ivan v režiji Janeza Burgerja in v produkciji Staregare.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.