Promo
Domov Trendi 13. Oktober 2017.

Feel the Future: 1.sejem inovativnih digitalnih rešitev

feel the future
V Celju od 19. do 21. oktobra digitalni dogodek leta - Novi sejem Feel the Future odstira prihodnost poslovnega in zasebnega razvoja

1. sejem inovativnih digitalnih rešitev Feel the Future v Celju od 19. do 21. oktobra z zanimivim programom in prikazi inovativnih rešitev na področju digitalizacije.

Na sejmu bo 50 razstavljavcev predstavilo tehnološke rešitve, ki lajšajo vsakdanje in poslovne procese, obiskovalci pa bodo prek sodobnih inovacij spoznavali vpliv in nujnost digitalnega razvoja, od katerega je odvisna tudi naša prihodnost. Sejemsko dogajanje bodo pomembno sooblikovala aktualna strokovna predavanja in predstavitve. Govor bo o pametnih mestih prihodnosti, sodobni mobilnosti, izzivih digitalizacije v podjetjih in širši družbi, spletni varnosti, e-izobraževanju, e-zdravju …

Na sejmu tudi vizionar in eden od nosilcev razvoja mobilnosti v prihodnosti

Glavni govornik prvega sejemskega dne bo strokovnjak, vizionar in eden od nosilcev razvoja mobilnosti v prihodnosti Dirk Arnold, podpredsednik za znamko BMW i in področje e-mobilnosti v BMW Group. Arnold, strokovnjak marketing, korporativno komuniciranje in vrhunski strateg, je že več kot 15 let del podjetja BMW Group. Z bogatimi izkušnjami in odličnim vpogledom ter zaznavanjem gibanja trga je pripeljal znamko BMW i na prvo mesto v razredu premijskih električnih avtomobilov in ji zagotovil naziv pionirja električne mobilnosti. Kot pravijo v BMW Group, bo mobilnost prihodnosti trajnostna, povezana, naelektrena in avtonomna. Kako se bo avtomobilska industrija razvijala, je namreč pomembno tudi za slovenska podjetja, ki v vlogi dobaviteljev sodelujejo z nemškimi in drugimi avtomobilskimi znamkami.

BMW Group Slovenija bo na sejmu prvič po svetovni premieri na avtomobilskem salonu v Frankfurtu slovenski javnosti ekskluzivno predstavil prenovljen BMW i3. Ob prenovljenem BMW i3 pa bodo obiskovalci lahko občudovali še unikatnega superšportnika BMW i8, ki ga je poslikal priznani ilustrator Mitja Bokun.

Storitve digitalne Slovenije

Na razstavnem prostoru Storitve digitalne Slovenije oz. Republike Slovenije bodo obiskovalci skozi ponazoritev različnih življenjskih dogodkov spoznali ključne eStoritve javne uprave. Potekala bodo tudi številna zanimiva predavanja, delavnice in posveti o elektronskem poslovanju z državo na različnih področjih družbenega življenja in o drugih digitalnih rešitvah. Koordinator nastopa je Ministrstvo za javno upravo, ki bo nastop izvedlo skupaj z več kot 10 organi javnega sektorja.

Med drugim se bodo obiskovalci na tem razstavnem prostoru seznanili s postopkom registracije spletne strani na domeni .si, ki letos praznuje 25 let, s storitvami portala eUprava za državljane, s pionirjem slovenskega interneta, Akademsko in raziskovalno mrežo Slovenije (Arnes), ki prav tako praznuje 25-letnico in v okviru katere delujeta tudi Register.si in SI-CERT. Sodelavci SI-CERT bodo obiskovalcem podrobno predstavili nacionalni ozaveščevalni program Varni na internetu in svetovali tudi ena na ena pri različnih vprašanjih internetne varnosti.

Na sejmu 10 start-up podjetij

Celjski sejem je v sodelovanju s partnerji Acceleration Business City, Inkubator savinjske regije, Start:up Slovenija, Start:up Maribor in Siemens na natečaju iFEEL start-up 2017 izbral 10 najbolj obetavnih start-up podjetij, ki bodo lahko svojo inovativno idejo delili s strokovno in splošno javnostjo.

Brezplačno predstavitev na sejmu so si prislužila podjetja: Inden bo predstavil rešitev za boljšo cenovno obveščenost in celovit nadzor nad nakupom energentov podjetij, Optiheat pa pametni nadzornik toplotnih črpalk v oblaku, ki s pomočjo samoučečih algoritmov uravnava optimalno delovanje toplotne črpalke glede na posamezni termodinamični model stanovanjske hiše. Simbioza Genesis bo predstavil spletni asistenčni center za pomoč starejšim Magda, podjetje Vastok pa svojo rešitev AlpStories za prenašanje izkušnje »prosumerstva« iz medmrežja v kozmetično industrijo, kjer s pomočjo robotskega sistema omogoča posameznikom, da z mešanjem naravnih sestavin, avtomatiziranim procesom naročanja, etiketiranja in celo izdelave lastne blagovne znamke ustvarijo lasten izdelek kar od doma.

Podjetje Viar bo predstavilo rešitev Viar360 za hitro ustvarjanje izkušenj virtualne resničnosti, 45HC pa spletno platformo za enostavno in transparentno naročanje ladijskih kontejnerskih prevozov in nadzor vse od pošiljatelja do prejemnika. Podjetje Blue Code bo predstavilo mobilno plačilno shemo za evropske banke, Eggos svoj EggBOX, prvo prenosno in popolnoma brezžično blagajno, podjetje Feelif učni pripomoček za slepe in slabovidne, ID.Conference pa celovito rešitev za organizacijo konferenc.

Prvi trije start-upi, ki jih je komisija najbolje ocenila, bodo prejeli še denarno nagrado Nove KBM, in sicer bo Viar prejel 500 evrov, 45HC 300 evrov in Optiheat 200 evrov.

Od četrtka do sobote med 9. in 18. uro

Sejem, ki ga bo uradno odprl častni pokrovitelj minister za javno upravo Boris Koprivnikar, bo mogoče obiskati od četrtka do sobote, od 19. do 21. oktobra, med 9. in 18. uro.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.