Domov Trendi 05. September 2018.

EuroVelo za kolesarske navdušence

1/3
Še en od zelenih, okoljsko naravnanih projektov Evropske unije je spletno kolesarsko središče na portalu EuroVelo, kjer lahko kolesarji najdejo vse potrebne informacije o kolesarskih poteh po Evropi.

Evropsko kolesarsko združenje je s pomočjo lokalnih organizacij naredilo povezovalno pot po 15 kilometrov dolgih posameznih delih, ki povezuje 42 držav Evropske unije in bo, ko bo dokončana, v celoti štela dobrih 70.000 kilometrov.

Poti, ki so jih izrisali na spletni strani, lahko kolesarski navdušenci uporabljajo kot itinerar. Uporabne informacije kot so, ali je teren primeren za otroke, je veliko vzponov in spustov, so kolesarske poti urejene dobro ali slabše, lahko olajšajo marsikatero odločitev o naslednjem kolesarskem podvigu.

Skozi Slovenijo gredo ture številka 8, 9 in 13

Ljubljana, Koper in Lendava so tri večja mesta, ki si jih v sklopu posameznih kolesarskih tur lahko ogledajo popotniki. Medtem ko sta Primorski in Prekmurski del urejena po standardih EuroVelo, slednje še ne velja za najdaljšo slovensko pot, ki pelje tudi skozi Ljubljano.

V sklopu projekta »Trajnostni turizem« ga je sofinancirala Evropska unija. Vodi pa ga resor za infrastrukturo evropske komisarke Violete Bulc.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.