Dunajski umetnostni sejem v središče postavil Slovenijo

Na Dunaju bo od 26. do 29. septembra potekal sejem sodobne umetnost Viennacontemporary. Z več kot 100 sodelujočimi galerijami ter 500 umetniki iz 25 držav bo ponudil vpogled v živahno sodobno umetniško sceno Srednje in Vzhodne Evrope. Sejem predstavlja galerije in obsega več kuriranih sekcij. Država v fokusu bo Slovenija oziroma država v času NSK.
Fotografija: dunaj
Odpri galerijo
dunaj

Projekt umetniškega kolektiva Neue Slowenische Kunst je, kot so poudarili organizatorji, če se ozremo po Evropi in svetu, danes prav toliko relevanten, kot je bil ob svojem začetku. Država v času NSK je bila kot odziv na tedanjo dejavnost NSK-ja in na politične dogodke po letu 1989 ustanovljena leta 1992, danes pa ima že več kot 15.000 državljanov po vsem svetu.

Kot so še povedali, je kustos Tevž Logar za predstavitev na Dunaju izbral 13 umetnikov, poleg tega bo v sklopu razstave mogoče pridobiti tudi potni list in tako postati državljan države v času NSK.

Kot običajno bo tudi letos na sejmu sodelovalo nekaj slovenskih galerij, in sicer Galerija Photon, Galerija Fotografija, Center in Galerija P74 ter Ravnikar Gallery Space.

Lani so na Viennacontemporary našteli 30.000 obiskovalcev. Njihovo občinstvo je zelo raznoliko, dodajo organizatorji.

Več iz rubrike