Domov Trendi 13. December 2016.

Dobro kavo naredi dobra zgodba

© Romina Ivančič
Polona Pačnik je slovenska umetnica, ki si je ob izgubi službe zaželela dobre kave in kakovostnega pogovora. Kot poklicna ilustratorka se je lotila nove poslovne ideje, s katero je izpolnila zgoraj omenjeno željo sebi in mnogim drugim, tudi v tujini.

Od mame si je sposodila tristo evrov, odšla v Ikeo, kupila bele porcelanaste skodelice ter flumastre in se  odpeljala domov ustvarjati. Na skodelice je začela ilustrirati hudomušne like, s katerimi bi si želela spiti kavo. Motivi različnih junakov, kot so pesniki, pisatelji, znanstveniki in literarni liki, so hitro preplavili Slovenijo. Med njimi najdemo Ivana Cankarja, Josipa Broza - Tita, Jovanko Broz, Srečka Kosovela, Coco Chanel, Davida Bowieja, Alberta Einsteina ipd.

Za Svet kapitala je povedala, da skodelice naredi tako privlačne in zabavne hudomušna izjava, s katero je narisana oseba zaznamovana. »Prav preplet skice in besedila je tisto, kar dela skodelico še bolj zabavno.« Tako je Polona precej hitro po rojstvu poslovne ideje začela s prodajo skodelic v vseh poslovalnicah Mladinske knjige, celoten postopek proizvodnje pa je prepustila tovarnam porcelana v Zagrebu in Karlovy Vari. Počasi so se ji vrata odprla tudi v tujino; skodelice Polonapolona prodajajo v Avstriji, Nemčiji, na Hrvaškem in Češkem. Za Svet kapitala je povedala, da gre v Sloveniji najbolj v prodajo Ivan Cankar, na Hrvaškem pa Tito, Jovanka Broz in Nikola Tesla.

 | Author: Romina Ivančič Romina Ivančič

Pred kratkim je izšla nova kolekcija skodelic, ki je posvečena ženskam, največjim kofetaricam, po njenih besedah. V njej najdemo skodelico s Cankarjevo mamo, Almo Karlin, Coco Chanel, Jovanko Broz, izmišljeno princeso, ki spominja na princeso Lejo iz filma Vojne zvezd, ter trenutno najbolj znano Slovenko, Melanio Trump.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.