Domov Podjetniške zvezde 18. September 2018.

Zvezde Delovega podjetniškega parketa

delove podjetniške zvezde
© Leon Vidic
Medijska hiša Delo bo na velikem gala dogodku na Brdu pri Kranju v okviru projekta Delove podjetniške zvezde 8. novembra že drugič zapored podelila prestižni kipec enemu izmed desetih nominiranih podjetij. Lani je kipec prejelo trboveljsko podjetje Dewesoft, ki je s svojo merilno tehniko prepričalo Naso, Kennedyjev vesoljski center, Lufthanso, Bosch, večino avtomobilskih proizvajalcev ter tudi strokovno žirijo.

Od konca junija do začetka septembra smo vsak četrtek v časopisu Delo in vsak petek v poslovnem tedniku Svet kapitala predstavljali deset nominiranih podjetij, ki so po naši presoji podjetja prihodnosti. Zdaj pa je na vrsti strokovna komisija, da izbere zmagovalca. V okviru projekta tudi letos nismo pozabili na bralce, ki lahko vse do 3. oktobra tukaj glasujete za svojega favorita, ki mu bomo podelili posebno priznanje. Lani so bralci za svojo zvezdo izbrali podjetje I. H. S., industrijski manipulacijski sistemi, iz Krškega.

Kadri rdeča nit letošnjih podjetniških zvezd

Letošnja rdeča nit Delovih podjetniških zvezd so kadri, zato smo izbrali podjetja, ki se zavedajo, da so kadri ključni za njihov uspeh, da brez vrhunskih izobraženih kadrov ni mogoče narediti preboja ter da na daljši rok celo obstanek ni mogoč.
Pri tem izpostavljamo še misel lanskoletnega nagrajenca Andreja Orožna, sicer soustanovitelja in direktorja Dewesofta, ki je med drugim poudaril, da en človek brez ekipe ne more nič, saj ekipa vali kamen naprej.
Za lažjo izbiro smo pripravili kratke predstavitve vseh desetih nominiranih podjetij, ki jih je uredništvo medijske hiše Delo izbralo tudi na podlagi podatkov Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes). Gre za uspešna mala in srednja podjetja, ki so inovativna, izvozno in razvojno naravnana podjetja, imajo najmanj tri milijone evrov letnih prihodkov, najmanj pet zaposlenih, dodana vrednost na zaposlenega pa znaša najmanj 35.000 evrov. Vse prispevke o podjetjih lahko preberete tudi na naši spletni strani.


Kdo so letošnji nominiranci?

delove podjetniške zvezde | Author: Tomi Lombar Tomi Lombar

Pipistrel
Polycom
D.Labs
Vasco
Solis
Acies Bio
Labena
Mineralka
MI elektronika
Resalta


Najboljša podjetja prihodnosti

Delove podjetniške zvezde so podjetja prihodnosti in imajo po naši oceni ustrezno platformo, da bodo čez deset let še vedno na sceni. Pri tem vseskozi poudarjamo, da je za vsako podjetje najpomembnejši človek, njegove ideje in novi predlogi ter da je dobrim predlogom treba nameniti posebno pozornost, saj h konkurenčni prednosti podjetij pripomore tudi inovativnost.
S projektom želimo med drugim pokazati, da tudi Slovenci zmoremo in znamo biti pomemben člen v verigi svetovnih podjetniških idej in da se lahko brez strahu podamo v podjetniški svet. Želimo si pokazati, kako se podjetja lahko z inovativnostjo in kakovostjo povzpnejo v družbo velikih igralcev.
Želimo si, da bi nagrada Delova podjetniška zvezda v gospodarstvu dobila podobno vrednost, kot jo ima kresnik na področju književnosti in Delova osebnost na področju družbenega življenja. Obenem želimo vliti dodaten zagon vsem, ki si želijo postati zvezda na podjetniškem parketu, tokrat Delovem.

delove podjetniške zvezde DPZ | Author:

Seminarsko vozlišče

Medijska hiša Delo bo v okviru projekta Delove podjetniške zvezde 8. novembra prvič organizirala seminarsko vozlišče Posel – zgodba človeškega kapitala, na katerem bomo povezali teme pomembnosti človeškega kapitala, smisla in cilja podjetništva, razumevanja in vpeljevanja novih poslovnih modelov, ki jih zahteva četrta industrijska revolucija.


Strokovna komisija

V strokovni komisiji, ki bo med nominiranimi podjetji izbrala dobitnika prestižnega kipca, so Stojan Petrič, predsednik uprave FMR, Luka Podlogar, predsednik uprave KD Skladov, Barbara Žibret Kralj, odgovorna partnerica Deloitta za Slovenijo, Andrej Orožen, direktor Dewesofta in lanski dobitnik Delove podjetniške zvezde, Marko Jaklič, profesor na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, Valerij Arakelov, direktor Rimskih term, ter predstavniki uredništva.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.