Domov Podjetniške zvezde 29. Avgust 2018.

Vsakdanje navade uspešnih ljudi: Stane Padežnik, astrolog

stane padežnik
© Jure Eržen
Profesor, pisatelj, astrolog in terapevt Stane Padežnik se pri svojih napovedih za prihodnost skoraj nikoli ne zmoti. Sestavi jih na podlagi preverjenih izračunih pri preučevanju kozmičnih energij in valovanj.

Svoje sposobnosti krepi z rednim izobraževanjem in z vsakodnevnim raziskovalnim delom, ki ga redno objavlja v lastni astrološki revij ter ostalih slovenskih časopisih in revijah. Ljudem pomaga tudi na bolj osebni ravni, s svetovanjem in občasnimi tematskimi predavanji.

Kako začnete dan?

S pretegovanjem, meditacijo, veselim pričakovanjem, kovanjem načrtov, razteznimi vajami, preprosto telovadbo za prebujanje, masažo obraza, kar vse naredim v postelji, nato nadaljujem s pljuskanjem mrzle vode v obraz, dolgimi požirki mlačne vode, sledi sadje, ob polnovrednem zajtrku pa branje pretežno strokovnih člankov, izsledkov različnih raziskav, med katerimi so pomembnejše tiste o vesolju, znanosti in tehniki, potopisov in prispevkov o zdravem načinu življenja.

Kako se je okolica odzvala, ko ste začeli kazati zanimanje za astrologijo, ki za marsikoga še danes ni prava veda?

Večinoma so ljudje kazali zanimanje za to vedo, predvsem pa jih je mučila radovednost, kaj dobrega o njih jim lahko pove astrolog ter kakšne priložnosti še imajo. Zanimalo jih je, kako jim lahko ta starodavna stroka pomaga na življenjskih razpotjih in v preizkušnjah. Našel se je tudi kdo, ki je pokazal zanimanje za astrološko razlago, čeprav ji ni zaupal. Še danes pa so ljudje, a ne v moji okolici, ki imajo pikre, čeprav nekritične pripombe na astrologijo, ki je stroka, tako kot vsaka druga! Vendar s posmehovanjem ali razburjanjem samo kažejo svoje popolno nepoznavanje vede, ki pravzaprav proučuje vplive, ki jih na svoj način obravnava več drugih znanosti, kot so meteorologija, kozmologija, astrofizika, matematika, botanika, antropologija itd.! Tako tudi za to moje področje strokovnega delovanja velja, da te čevlje najbolj prav sodi le kopitar!​

Zadnja knjiga, ki ste jo z užitkom prebrali?

Sodoben roman Pariz avtorja Nicolasa Barreauja je vedno prava izbira, ker pa imam pri postelji vedno najmanj petnajst izposojenih knjig, včasih berem izmenično po dve, eno koristno, drugo razvedrilno. Med temi drugimi je še čisto poletno branje zgodovinski roman Rabljeva hči in črni menih avtorja Oliverja Botzscha. Kot zelo uporaben priročnik za vaše bralce pa naj omenim še knjigo Čustvena inteligenca na delovnem mestu avtorja Daniela Golemana.

Kakšna zvočna kulisa vam je najbolj všeč?

Če je mogoče, glasba žive narave, petja ptic, vršenja vetra, šumenja valov, koruznih stebel, žita, trav, dopolnjena z nebeškimi vonjavami teh elementov. Ko pa je ta le premočna, kot je lahko oglušujoč koncert nešteto škržatov, si zaželim tišine, potem pa tudi kvalitetnega blagozvočnega petja in naravnih zvokov inštrumentov.

Zakaj se zvečer obračate k zvezdam?

Ker je takšno moje poslanstvo, verjetno moja poklicanost! Res pogosto tudi v večernih urah proučujem premike nebesnih dejavnikov, njihove kozmične vplive ter pišem o njih. Veliko analiziram vso zapletenost in nenehno spremenljivost medsebojnih vplivov zvezd, planetov in senzornih točk, saj v vesolju ni nič pri miru, vse skupaj interpretiram, sintetiziram in predvidevam, kakšni bodo njihovi vplivi v bližnji in bolj oddaljeni prihodnosti na nas, na globalni in individualni ravni.

Je življenje astrologa lažje, ker pač pozna konstelacije planetov in njihov vpliv, ali težje, ker malo bolj ve, kaj ga čaka?

Mogoče je res nekoliko lažje, čeprav mi ni z vsem prizaneseno! Ker se zavedam, kaj se dogaja »zgoraj«, kakšni vplivi na nas bodo delovali iz vesolja in kako konkretno name ter v katerem obdobju, se lahko nekaterim hujšim (destruktivnim) vplivom izognem, se še pravočasno pripravim nanje in jih ublažim. To ne pomeni, da mi je vedno lažje kot drugim, le bolj sprijaznjeno morda prenašam tisto, na kar nimam vpliva. Najhujše so pretirane čustvene reakcije, ki se jih moramo naučiti obvladovati, če ne, si z njimi sami naredimo največ škode v trenutkih delovanja negativnih kozmičnih vozlišč.

Kakšen konec leta 2018 čaka slovensko gospodarstvo po vašem mnenju?

December bo dokaj ugoden, a do tja mora gospodarstvo še priti.

stane padežnik | Author: Jure Eržen Jure Eržen

Kar nekaj izredno ugodnih priložnosti bo septembra, zaradi izredno dobrih kozmičnih vplivov Merkurja na obrtnike, podjetnike, množično proizvodnjo, gradbeništvo, trgovino in turizem ter na vse, ki so z njimi povezani. Pojavil pa se bo med 11. septembrom in vsemi svetimi konflikten aspekt, ki bo neugodno deloval na finančne oziroma kapitalske trge. Lahko se zgodi, da marsikdo ne bo mogel plačati svojega zapitka, posledično pa utegne škodo utrpeti kar nekaj poslovnih subjektov, če rečem tako v grobem. Za natančnejša predvidevanja bi moral narediti podrobnejše analize za posamezna področja. Retrogradna Venera v škorpijonu bo v drugem delu oktobra nekaterim pomagala pri izterjavah dolgov ali premoščanju likvidnostnih težav ter pri najemanju kreditov. Novembra bo cela kolobocija dinamičnih sil, ki bodo prinašale nove perspektivne priložnosti za razvoj, nove izdelke in storitve z dodano vrednostjo, toda pojavljal se bo neki nered, zmešnjava lahko nastane tudi pri transportu, poslovni partnerji bodo nezanesljivi, delovanje države, uradov, ministrstev neskladno. Nezanesljive poslovne razmere se bodo vendarle začele nekoliko umirjati po Miklavžu, plačevanje računov se bo bližalo predvidenim rokom, finančno uspešni subjekti pa bodo lahko nakopičili dovolj prihodkov in dobička, da bodo lahko izplačevali zelo solidne, če že ne bajne božičnice in trinajste plače! Prilagodljivejša podjetja, med katera sodijo tudi hitro rastoča mlada podjetja z zanimivimi produkti, bodo lahko takoj po novem letu zelo uspešno startala, če bodo le pripravljena na prihod Merkurjevega leta 2019!

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.