Domov Podjetniške zvezde 12. Avgust 2018.

Vsakdanje navade uspešnih ljudi: Martin Jezeršek, direktor gostinstva Jezeršek

martin jezeršek
© Jože Suhadolnik
Jezeršek gostinstvo je več kot 35 let staro družinsko podjetje, ki skrbi za kulinarična razvajanja na skoraj 3000 dogodkih na leto. Podjetje ima v lasti Dvor Jezeršek, od leta 2015 pa upravlja tudi več gostinskih obratov na Blejskem gradu. Za prihodnost si želijo ostati vodilno podjetje na področju cateringa na slovenskem tržišču ter postati vodilno podjetje v Jugovzhodni Evropi ter se uvrstiti med deset najboljših organizatorjev in ponudnikov cateringa v Evropski uniji.

Podjetje deluje tudi v tujini, tako so sodelovali na Expu v Milanu, Eurobasketu, na nogometnih tekmah lige prvakov, olimpijskih igrah v Pjongčangu ipd.

Kaj zajtrkujete?

Dobro se zavedam, da je zajtrk zelo pomemben obrok, in zato se trudim, da zajtrkujem redno, čim bolj pestro. Običajno je zajtrk čas, ko lahko z ženo sama v miru preživiva nekaj trenutkov dneva, zato mi veliko pomeni. Moj najljubši zajtrk, ki je na sporedu vsaj enkrat na teden, pa je losos z avokadom, zrelim sirom in polnozrnatim kruhom.

Kako končate dan?

Rad se družim z ljudmi, a hitro prepoznam bleferje.

Imam dve majhni hčerki. Olivia je stara tri leta, Gabi je stara leto in pol in zato so večeri pri nas zelo pestri. Ko obe zaspita, z ženo običajno uskladiva urnike za naslednji dan, pogosto narediva še zadnje opravke in se odpraviva spat. Izogibava se televiziji, in če imava čas, raje spijeva kozarec piva ali vina in klepetava.

Kako skrbite za svoj videz in zdravje?

Že nekaj let sem navdušen nad funkcionalno vadbo crossfit. Žal se trenutno lahko vadbe udeležim le dva- do trikrat na teden, vendar upam, da se bo to kmalu spremenilo in bo časa za šport nekaj več. Šport mi omogoča, da lahko dobro in nekoliko več jem, saj je hrana zelo pomemben del mojega življenja in poklica.

Petek zvečer – doma na kavču ali v mestu na zabavi?

Zaradi dveh majhnih otrok trenutno doma ob kozarcu vina ali piva v družbi žene.

Tri knjige po vašem izboru?

Moji najljubši knjigi sta Outliers Malcolma Gladwella in The Subtile Art of Not Giving a Fuck Marka Mansona. Trenutno berem biografijo o Elonu Musku Ashleeja Vancea, a se še nisem odločil, ali mi je knjiga všeč.

Kaj najbolj cenite pri ljudeh in tudi pri poslovnih partnerjih?

Pri ljudeh in poslovnih partnerjih najbolj cenim delavnost, odkrito komunikacijo in sposobnost sprejemanja odgovornosti za svoje odločitve in dejanja. Rad se družim z ljudmi, ki imajo podobne vrednote, kot jih imam sam, in hitro prepoznam bleferje.

Koliko časa na dan delate?

Ogromno časa razmišljam o delu, samo delo pa poskušam omejevati tako, da se lahko posvetim tudi sebi in družini. Včasih je to lažje, včasih težje, včasih je nemogoče uskladiti vse.

Kako ste začeli karierno pot?

Že od malih nog sem delal v domačem podjetju in na različnih projektih zunaj podjetja. Med študijem v Mariboru sem začel delati kot natakar na turističnih sejmih po Evropi, kjer sem spoznal svojo ženo Deano in se navdušil nad mednarodnim okoljem, zato sem se odpravil na študij hospitality managementa v Švico ter vmes pol leta delal v Londonu. Po končanem študiju sem takoj prevzel vodenje družinskega podjetja in zelo hitro sprejel veliko odgovornost, za kar mi ni bilo nikoli žal, ker v tem neizmerno uživam.

Ali investirate? V kaj?

Investiram v razvoj družinskega podjetja in v svoje znanje.

Stejk ali hamburger?

Oboje naenkrat.

Zakaj je ulična hrana v porastu?

Verjetno se ulična prehrana razvija hitreje zaradi hitrejšega tempa življenja. Ulično prehrano obožujem že od nekdaj. V zadnjih letih pa se je ta vrsta prehranjevanja razvila tudi v kvaliteti, popularnosti in priljubljenosti, to pa prinaša v prehranjevanje nekoliko več sproščenosti, kar mi je všeč.

 

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.