Domov Podjetniške zvezde 13. Julij 2018.

Vsakdanje navade uspešnih ljudi: Alenka Košir

alenka košir
© osebni arhiv
Športnica, manekenka, poslovna ženska, blogerka, mamica, motivatorka, začetnica avtorske vadbe VIIT, avtorica dveh kuharskih knjig, influencerka, nekdanja žena Jureta Koširja in še kaj bi se našlo, ko poskušamo opisati temnolaso lepotico, ki ve, kako se spoprijemati z izzivi, ki jih prinaša zasebno in poslovno življenje.

Kako začnete dan?

Takoj skočim v akcijo. S sedemčlansko družino ni prav dosti časa za poglobljeno razmišljanje, kaj bi oziroma česa ne bi. Potrebnega je veliko usklajevanja in akcije (smeh).

Kako pa dan končate?

Kadar mi uspe odkljukati vse službene opravke čez dan, ga končam v objemu dragega. Drugače pa pred spanjem še enkrat sedem za računalnik.

Kako skrbite za svoj videz in zdravje?

Prav nič posebnega ne počnem.

Velikokrat razmišljam, kaj bi spremenila, če bi se vrnila v preteklost. Kaj bi bilo, če bi pri dvajsetih imela vse te izkušnje, ki jih imam danes? Kako bi potekalo moje življenje?

Poskušam se čim več gibati: sprehodi, tek, kolesarjenje in dvakrat na teden moj trening VIIT. Skrbim za kakovostno, sezonsko in uravnoteženo prehrano z obveznimi občasnimi pregrehami. Trudim se za dovolj spanja. No, tukaj še zelo pešam (smeh). Ne uporabljam veliko kozmetičnih sredstev, saj je večina moje kozmetike izdelana iz naravnih sestavin, ki jih lahko tudi pojemo. Lovim minutke čez dan in meditiram ob poslušanju klasične glasbe. Trudim se biti dober, pozitiven in ljubeč človek. Verjamem, da vse to in še več vpliva na naš videz in zdravje.

Petek zvečer – doma na kavču ali v mestu na zabavi?

Na zabavi ne bi bilo slabo. V realnosti pa je večkrat na kavču.

Tri knjige po vašem izboru?

Imenovali so jo dvoje src, Tisoč veličastnih sonc in Parfum.

Katere so vaše najslajše razvade?

Ohlajen džin tonik, kepica mangovega sladoleda iz Feticha. Lahko pa je to tudi samo kos toplega, doma pečenega kruha z maslom.

Kako je videti vaš vsakdan v službi?

Težko opišem, kajti pri meni je vsak dan popolnoma drugačen. Iz ene vloge skačem v drugo. Dan lahko začnem ali končam kot trenerka, vmes pripravljam vsebine za naročnike, ki zajemajo celo paleto nalog. Organiziram tudi dogodek Vikend zate, ki bo letos že šesti tradicionalni. Prav tako pišem in preizkušam različne recepte za enostavne hitre/zdrave obroke, ki se jih je nabralo že toliko, da sem izdala dve Knjižici receptov. Aktivna sem tudi na družbenih omrežjih.

Če bi se lahko vrnili v preteklost, kaj bi spremenili?

O tem velikokrat razmišljam. Kaj bi bilo, če bi pri dvajsetih imela vse te izkušnje, ki jih imam danes? Kako bi potekalo moje življenje? Ampak na koncu vedno sklenem, da je že moralo biti tako, da sem danes tukaj, kjer sem, in da sem takšna, kakršna sem.

Koliko časa na dan delate?

Občutek imam, da neprestano. Ker nimam službe s klasičnim delovnikom, težko določim, koliko ur v resnici delam. Moje delo zahteva precej ustvarjalnosti, in kot vemo, se najboljše ideje porajajo, ko smo sproščeni, in ne pod nekim pritiskom. Prav zato mi običajno tudi v zasebnem življenju misli uhajajo k delu.

Kakšna je bila za vas sanjska zaposlitev?

Moja služba je sanjska. To pa zato, ker delo, ki ga opravljam, od mene zahteva znanja z različnih področij, zaradi česar sem se prisiljena nenehno izobraževati. In jaz sem človek, ki me zanima veliko področij.

Kaj delate za to, da postajate boljši človek in napredujete na poslovnem področju?

Na poslovnem področju, kot sem že omenila, se izobražujem neprestano. Na osebni ravni pa za to poskrbijo predvsem otroci, ki mi vsak dan nastavljajo ogledalo in me na svoj način usmerjajo. Seveda pa ne smem pozabiti tudi na ljubezen, ki je glavno gonilo naših življenj.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.