Domov Podjetniške zvezde 21. Avgust 2018.

Tri vprašanja, ki si jih postavlja Jeff Bezos na razgovoru

jeff bezos
© Reuters
Izvršni direktor Amazona Jeff Bezos si že od leta 1998 na razgovoru s potencialnim kadrom postavlja nekaj vprašanj, ki povedo o bodočem zaposlenem več, kot se zdi.

Štiriinpetdesetletni podjetnik, investitor in inovator svoj kolektiv, ki šteje več kot dva tisoč ljudi, opiše kot skupino inteligentnih, natančnih in strastnih ljudi, ki postavljajo stranke na prvo mesto. Na razgovor za službo se kandidati prijavijo prek spletnega formularja, a pozneje jih čaka še pogovor na štiri oči. Skozi ta pogovor ustanovitelj Amazona ugotovi, ali je potencialni kandidat primerno podkovan za delo in ali se bo vključil v ekipo.

Bo kandidat občudoval in spoštoval bodoče sodelavce?

Bezos pravi, da je življenje prekratko, da bi oseba delala z ljudmi, ki jih ne občuduje. Vsi v ekipi se morajo drug od drugega učiti in se spoštovati.

Bo kandidat zvišal raven učinkovitosti v delovni ekipi?

Lahko je nekdo zelo pameten, ima primerne sposobnosti in je celo simpatičen, a če ni proaktivno naravnan in ne bo sledil hitremu tempu razvoja podjetja, ne bo postal del ekipe.

Bi kandidat lahko postal »zvezda«? V kateri dejavnosti bi uspel?

Bezosu so všeč posebni ljudje s posebnimi talenti. Pri ljudeh ceni posebne talente, interese in hobije. »Le-ti imajo močan efekt na delo.«

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.