Domov Podjetniške zvezde 23. Junij 2018.

Mladi podjetnik leta je ...

© Jernej Kokol
Rom Starič, ki je posel izdelave arašidovega masla je zagnal s pomočjo kampanje na Kickstarterju.

Med petimi finalisti, ki so se potegovali za naziv mladega podjetnika leta 2018, je komisijo najbolj navdušil Rok Starič. Podjetniško idejo je tudi v živo predstavil v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Posel izdelave arašidovega masla je zagnal s pomočjo kampanje na Kickstarterju, ponudbo je razširil tudi na mandljevo maslo ter sladoled iz arašidovega masla. Njegovo blagovno znamko najdemo v spletni trgovini in v nekaterih večjih trgovskih verigah v Sloveniji, prodrl je že tudi v Avstrijo, v kratkem se želi prebiti tudi v Nemčijo in na Hrvaško ter v baltske države.

»Popolnoma sem presenečen. Nisem pričakoval zmage, saj je bila konkurenca res izjemna. Vesel sem, da je zmagal produkt in ne aplikacija, ker je pomembno, da kljub dobi digitalizacije ne zanemarimo osnovnih produktov, ki lahko ustvarjajo dobre poslovne zgodbe,« je povedal Rok Starič.

V prvem četrtletju letošnejga leta so ustvarili 120 tisoč evrov prihodkov in 21 tisoč evrov dobička. Za letos načrtujejo, da bo prodaja presegla 200 tisoč evrov. 

Med finalisti natečaja so bili poleg Roka Stariča še Matic Vizjak (Kmetija Vizjak), Uroš Požgan, Alen Velcer, Maja Lukas in Špela Lukas (Kokica), Iztok Smolič, Marko Bahor in Boštjan Kovač (Agiledrop) ter Blaž Grah, Urban Kodela, Žan Menart, Matic Ozebek in Matic Vogrič (Smart optometry).

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.