Najprimernejša starost za ustanovitev podjetja ni 20 let, niti ne 30

Če ste stari 40 let ali 50 let, ste verjetno prepričani, da je za zagon novega podjetja že zdavnaj prepozno. A študije so pokazale prav nasprotno. Zdaj je v resnici vaš čas.
Fotografija: Prav izkušnje, spretnosti, veze in poznanstva, znanje so zaradi žlahtne letnice rojstva še kako dobrodošle in na pravi poti, da ustvarijo uspešno poslovno zgodbo. Foto: Dokumentacija Dela
Odpri galerijo
Prav izkušnje, spretnosti, veze in poznanstva, znanje so zaradi žlahtne letnice rojstva še kako dobrodošle in na pravi poti, da ustvarijo uspešno poslovno zgodbo. Foto: Dokumentacija Dela

Prepričanje, da je pri 50. letih prepozno, da bi začeli svojo podjetniško pot, je zgrešeno, pravi zadnja raziskava inštituta KelloggInsight. Najuspešnejši voditelji zagonskih podjetih v tehnološkem sektorju so prav starejši posamezniki. Študija, ki je zajela 2,7 milijonov zagonskih podjetij, je pokazala, da so najuspešnejša zagonska podjetja tista, ki so jih ustanovili 45-letniki in so med leti 2007 in 2014 zaposlili vsaj enega človeka, piše ameriški Inc.

50-letnik ima po izsledkih raziskave dvakrat več možnosti, da ustanovi uspešno podjetje kot 30-letnik. Še več, 60-letnik ima v primerjavi s 30-letnikom kar trikrat več možnosti, da bo njegova ideja in podjetje uspelo.

Kar nekaj dejstev govori v prid starejšim novopečenim podjetnikom, najpomembnejša pa je zagotovo tista prelomna točka, ko se ideja pretvori v izvedbo. Vemo namreč, da je ideja pomembna, ampak izvedba je v resnici še bolj. Prav tako je s strategijo – ta je pomembna, ampak taktika, kaj sploh želiš doseči, je tisto, kar pomaga nadaljnjemu razvoju podjetja.

Prav izkušnje, spretnosti, veze in poznanstva, znanje so zaradi žlahtne letnice rojstva še kako dobrodošle in dobra popotnica na poti, da ustvarijo uspešno poslovno zgodbo. Znanost v številkah to že dokazuje, dokažite tudi sebi, da s trdim delom in zagnanostjo lahko dosežete, kar ste si vedno želeli.

Več iz rubrike

Komentarji: