Domov Inovacije 13. Avgust 2017.

Več kot pet milijonov za Hive Project

blockchain bitcoin kriptovalute denar
© Shutterstock
Hive Project, platforma za faktoring, bo z uporabo blockchain tehnologije omogočala prodajo ter nakup terjatev (tudi) v kriptovalutah.

Z uporabo vse pomembnejše blockchain tehnologije bodo Slovenci rešili več problemov trenutnih svetovnih ponudnikov faktoringa, ki so takšno obliko financiranja znali ponujati zgolj večjim podjetjem. Projekt je zmagal na svetovni konferenci CoinAgenda, ki je namenjena startupom in projektom blockchaina; tam so premagali drugih 20 svetovnih startupov ter podjetij.

Njihova ekipa je ustanovila sklad in v prvih dveh tednih množičnega zbiranja denarja je ekipa prepričala 1500 podpornikov. Skupno so zbrali krepko nad pet milijonov evrov zagonskih sredstev, ki so jih v kriptovalutah zbirali do 14. avgusta. Projekt bo zaživel prihodnje leto.

Kdo bodo kupci računov, kakšni so ciljni trgi ekipe Hive Project in na kakšno mesto v svetu tehnologije postavljajo Slovenijo, preberite v časopisnem članku v Delovi prilogi Svet kapitala že ta petek.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.