Domov Inovacije 20. November 2018.

Samsung: Mobilnik s prepogljivim ekranom

Samsung
© Ahn Young-joon/AP
Morda bomo že prihodnje leto lahko začeli kupovati prepogljive mobilne telefone znamke Samsung.

Južnokorejski konglomerat ter multinacionalno podjetje s sedežem  v Seulu Vsebuje številne hčerinske družbe in od tega je večina od njih združenih pod blagovno znamko Samsung. Prav tako se imenujejo mobilni telefoni, katerih so do danes izdelali že več kot 800 milijonov. 

Na dogodku Samsung Developer Conference pa so predstavili prototip pametnega telefona, ki se ga odpre kot knjigo. Analitiki so sicer pričakovali predstavitev že čisto pravega prepogljivega pametnega telefona, a so dočakali le tehnologijo, na kateri bo ta temeljil.

V zloženem stanju je mogoče napravo uporabljati kot običajen pametni telefon. Ko jo uporabnik razpre, pa se aplikacija, ki jo takrat uporablja, preseli na bistveno večji zaslon, ki ga pri Samsungu imenujejo Infinity Flex.

Začetek prodaje sicer ne bi smel biti zelo daleč. Samsung namerava namreč z množično proizvodnjo zaslona Infinity Flex začeti "v prihodnjih mesecih". Analitiki zato prvi Samsungov prepogljivi pametni telefon pričakujejo v letu 2019.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.