Domov Inovacije 18. Maj 2018.

Prihaja mobilnik za uporabnike blockchaina in kriptovalut

finney sirin labs mobitel tehnologija
© arhiv podjetja
V drugi polovici leta na prodajne police prihaja mobilni telefon Finney, ki je narejen za tiste, ki se intenzivneje ukvarjajo s tehnologijo veriženja blokov (blockchain) in poslovanjem s kripovalutami. Izdelalo ga bo podjetje Sirin Labs, stal pa bo okoli tisoč evrov.

Specifikacije »kriptomobilnika« so izredno dobre. Imel bo sistem android 8.1, vseboval bo Qualcommov nov čip Snapdragon 845, imel bo najmanj 128 GB spomina, 6 GB delovnega pomnilnika in akumulator zmogljivosti 3280 mAh. Na hrbtni strani bo na voljo enojna kamera ločljivosti 12 milijonov, sprednja pa osem.

Poleg posebnosti mobilnika, ki bodo prav prišle navdušencem nove tehnologije, pa bo imel telefon tudi običajne funkcije ter kvalitetno izdelan dizajn.

Na družabnih omrežjih so napovedali, da delajo tudi na tem, da ustvarijo lastni operacijski sistem, t.i. Sirin OS, ki bo deloval na njihovih kriptomobilnikih in računalnikih. Le-ta naj bi imel prednameščene rešitve za blockchain in kripto aktivnosti, kot so denarnica, inovativen pretvornik valut in varnostna šifrirana komunikacija, kateri dajejo poseben pomen v času povečanega spletnega kriminala.

finney sirin labs mobitel tehnologija | Author: arhiv podjetja arhiv podjetja

 

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.