Domov Inovacije 01. Junij 2018.

Nagrada za najpodjetniško idejo podjetju Dotcom

© Arhiv avtorja
Zmagovalec letošnjega izbora za najpodjetniško idejo je podjetje Dotcom, ki je razvilo sistem za avtomatizirano vodenje temperatur v hladilnih napravah, imenovan Saefy. V letošnjem izboru so sicer predstavili več kot 30 idej.

Trgovske, gostinske in hotelske verige se vodenja temperatur v hladilnih napravah večinoma še vedno lotevajo ročno, so na podlagi tržne raziskave pred časom ugotovili v slovenskem podjetju Dotcom, zato so pred dvema letoma začeli razmišljati, kako bi se to dalo avtomatizirati.

S Saefyjem ciljajo na proizvajalce in distributerje hladilnikov in zamrzovalnikov, večje verige s področja prodaje in distribucije hrane, kot so hoteli, restavracije s hitro prehrano, supermarkete, bencinske črpalke. Skratka, vse, ki morajo spremljati in delovati po pravilih HACCP. Dotcom je s Saefyjem že prodrli na švicarski trg, kjer jim zaupa veriga ameriške restavracije McDonald's, načrtujejo pa tudi prodor na vse evropske trge.

Dotcom je bil ustanovljen leta 2004 v Trstu, danes pa podjetje, ki ga vodi Iztok Colja, posluje z dveh sedežev, iz Ljubljane in Trsta. V zadnjem času se osredotoča predvsem na inovacije s področja interneta stvari.

Predstavitev:

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.