Domov Inovacije 19. Oktober 2017.

LPP: brezplačen električni avtobus v Ljubljani

lpp avtobus ekologija ljubljana
© Miha Pribošič
LPP na pobudo poljskega Solaris busa na progi 2 testira ljubljansko vozilo prihodnosti.

Poljsko podjetje Solaris bus, ki je s svojimi električnimi avtobusi nedavno v Mariboru opravljalo testne vožnje na progah mariborskega mestnega prometa, svojo turnejo nadaljuje v Ljubljani. Že nekaj dni lahko modre avtobuse opažamo na liniji mestnega avtobusa številka 2 (Nove Jarše - Zelena jama), ki potnike vabi na brezplačno vožnjo.

Medtem ko sta se javno podjetje Marprom in Mestna občina Maribor v okviru programa Eliptic (Elektrifikacija javnega transporta v mestih) zavezala, da bosta v Mariboru v prihodnjih 24 mesecih testirala električna vozila ter o izkušnjah in rezultatih poročala kot druga evropska mesta, ki so del programa in uporabljajo električno mobilnost, ter sta javno predstavila testni električni avtobus podjetja Solaris bus, so ga v Ljubljani sprejeli le kot enega od številnih možnih dobaviteljev ekološko prijaznejših avtobusov.

12 metrov dolg električni avtobus, model Urbino 12 electric, ima v osnovni različici 30 sedežev, naenkrat pa lahko sprejme do 70 potnikov.

Več na delo.si

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.