Domov Inovacije 17. Februar 2017.

Konec iPhonov, kot jih poznamo

apple
© Reuters
Uveljavljeni analitik Appla Ming-Chi Kuo je napovedal konec mobilnih telefonov Apple, kot smo jih poznali do sedaj. Nova serija iPhonov ne bo imela gumba »domov« na spodnjem delu aparata.

Če bodo proizvajalci resnično zamenjali videz iPhonov, ki ga poznamo že deset let, bo zaščitni znak najbolj prodajanega telefona na svetu (poleg logotipa jabolka na zadnji strani) izginil. Kuo predvideva, da bo prva stran telefona v celoti prekrita s stekleno ploščo in s tem bo imel novi iPhone še večji zaslon. Gumb »domov« bo vgrajen neposredno v zaslon in spodnji del zaslona se bo funkcijsko spreminjal glede na to, kje se nahajate v meniju.

Analitik, zaposlen na KGI Securities, se sprašuje, katera vrsta tehnologije bo nadomestila skeniranje prstnega odtisa na edinemu gumbu, ki ga je imel najbolj prodajan telefon na svetu. Le-ta še ni pojasnjena. Novi iPhoni bodo imeli boljše zaslone, zmogljivejše baterije in možnost brezžičnega polnjenja. Cena bo znašala okoli 1000 dolarjev.

 | Author: KGI KGI

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.