Domov Inovacije 27. Marec 2018.

Google prepovedal oglaševanje kriptovalut

bitcoin
© Reuters
Že pred začetkom poletja bo spletni velikan prenehal prikazovati oglase za kriptovalute, kriptodenarnice, ter začetne ponudbe ICO. To naj bi se odločili zaradi celostne prepovedi oglaševanja tveganih finančnih izdelkov.

Scott Spencer, oglaševalec na Googlu, je poslovno odločitev obrazložil z besedami, da so se odločili tovrstne tehnologije obravnavati previdneje, saj ne vedo, kaj se bo v prihodnosti z njimi zgodilo. »Nekaj let nazaj sploh nismo vedli, da obstajajo, danes predstavljajo pravo manijo, in medtem ko vlagatelji obogatijo čez noč, je trgovanje še vedno nenadzorovano.«

Podobno iniciativo so januarja vzpostavili na Facebooku, prav v teh dneh pa začenjajo z blokado oglasov kriptovalut tudi na Twitterju. Oglaševalci so se sicer znašli po svoje, črko o so začeli menjati za ničlo in tako našli novo rešitev za promocijo kriptovalut (npr. bitcoin - bitc0in). Na Googlu še iščejo rešitev, kako se tem luknjam v direktivi izogniti.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.